Önce deprem sonra sel! Can kaybı 16'ya yükseldi

Önce deprem sonra sel! Can kaybı 16'ya yükseldi
Ağır yıkıma neden olan depremlerin yaşandığı bölgede şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Adıyaman ve Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur sele dönüştü. Sel felaketinde Şanlıurfa'da 14 kişi, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 5 kişi ise aranıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayatını kaybedenler arasında 1 buçuk yaşında bir çocuğun da olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki ağır yıkım yaşanan deprem bölgelerini bu kez sel vurdu. Bölgede etkili olan sağanak nedeniyle Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel meydana geldi. İki kentte 16 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'ın Tut İlçesinde dere taşkını ve sel nedeniyle ilçe merkezindeki bazı evlerle tarım arazilerinde hasar oluştu, depremin ardından bazı evlerin bahçelerine kurulan çadırlar tahliye edildi. Kentte suya kapılan bir halk otobüsünü arama çalışmaları devam ediyor. Kentte sele kapılarak sürüklenen konteynerde Semra Sarıkaya'nın kızı Emine Sarıkaya vefat etti. 


UÇAK SEFERLERİ AKSADI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sağanak yağışın etkili olduğu Şanlıurfa'da ise yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. ŞSel felaketinde 11 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı. 

Şanlıurfa Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, zemin ve bodrum katlardaki konutların boşaltılması çağrısında bulunuldu. Valilikten yapılan açıklamada ise yağışların bugün de devam edeceği uyarısı yapılarak eğitime 1 gün ara verildi. Sağanağın ardından sel yaşanan Şanlıurfa ve Adıyaman'daki rüzgar ve buzlanma hava trafiğinde aksamalara neden oldu. 

ŞANLIURFA'DA 14 CAN KAYBI

Şanlıurfa'da da sağanağın etkisiyle su baskınları oluştu.

Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan Abide Köprülü Kavşağı'nın alt geçidinden vinç yardımıyla 34 BAS 626 plakalı hafif araç çıkarıldı. Araçta yapılan incelemede 2 kişinin cansız bedeni bulundu.

Abide Köprülü kavşağı alt geçidinde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri belirlendi.

Selde hayatını kaybeden Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş'in otopsi işlemleri devam ediyor.

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay'ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı'nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi için ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kentte incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde hayatını kaybedenler arasında 1,5 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi. Bakan Soylu, ''Şu anda 25 kilometrelik bir bantta 163 kişilik 10 ekip arama kurtarma yapıyor, dalgıçlar da var. Ama hava ve koşullar çok imkan vermiyor.'' dedi.

DERE YATAKLARINDAN UZAK DURUN!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesi olan Adıyaman'da sele ilişkin yaptığı açıklamada, "Buradaki çalışmalar valilerimiz, jandarma komutamız, bölge müdürlerimiz burada. Yollar açık, elektrik, su var. Tedbirlerimiz ve uyarılarımız devam ediyor. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var" ifadelerine yer verdi.

"68 KİŞİ ETKİLENDİ, DURUMLARI İYİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sel felaketinden Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişinin etkilendiğini, genel sağlık durumlarının ise iyi olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.