Otobüste casus var!

Otobüste casus var!
İETT otobüslerinde casus kamera olarak nitelendirilen ve sadece şoföre odaklı çalışan kameralar yeniden gündeme geldi. Şoförler, kameraların kendilerine karşı bir mobbing aracı haline geldiğini belirtirken AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, “Genelde yanlış ikazda bulunan bu cihazlara bakıp para cezası kesmek iş ahlakına aykırıdır” açıklamasını yaptı

BİN 400 İMZA TOPLANDI AMA SES YOK

İETT'ye bağlı halk otobüsü şoförleri, casus kamera olarak nitelendirilen ve sadece şoföre odaklı çalışan kameraların kaldırılmasını istedi. Geçtiğimiz aylarda kameraların kaldırılması için bin 400 imza toplayan ve İETT yetkililerine teslim eden şoförler, uygulamanın mobbing aracı haline geldiğini savundu. Şoförler, kameralar yüzünden kesilen cezaların da iptal edilmesini istedi. Konuyu yeniden gündeme getiren AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, casus kameralara sendikalar ve şoförlerin aylardır isyan ettiğini belirterek, “İstanbul ulaşımını sırtlayan, halk otobüsü şoförlerinin insani koşullarla iş yaşamını sürdürebilmesi için İBB yetkililerinin bir an önce şoförlerin taleplerini dinlemeye davet ediyoruz” çağrısını yaptı.


ŞOFÖR YANAĞINI KAŞISA UYARI VERİYOR!

Casus kameranın şoförlerin tam karşısına yerleştirildiğini ve şoförün her anını, her hareketini kayda aldığını ifade eden Metin Külünk, “Şoförleri sürekli taciz etmektedir. Bu cihazlarda bulunan yüz tanıma özelliği çoğu zaman şoförü tanımamakta, hatalı uyarılar verip sürücüleri tedirgin etmektedir. Şoför yanağını kaşısa bile uyarı cihazı “Yorgunsunuz mola verin” diye hatalı ikazlar vermektedir. Zaman zaman dikiz aynalarına bakıldığında “Önünüze bakın” diye uyarıda bulunmaktadır” dedi. Bu durumun sürücüleri tedirgin ettiğini belirten Külünk, “Yetkilileri bir an önce bu sorunun çözüme kavuşması noktasında gerekli önlemleri almalı mağduriyet yaşayan emektarları dinlemeli, anlamalı ve sorunu ortadan kaldırmalıdır” diye konuştu.


İETT'NİN CEZA KESME YETKİSİ YOK!

İETT'nin casus kameraların kayıtlarını izleyerek şoförlere para cezası kestiğini belirten Metin Külünk, “Para cezası kesme yetkisi kamusal bir yetki olup, İETT şirketinin böyle bir yetkisi yoktur” açıklamasında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.