Provokasyon!

Provokasyon!
İYİ Parti İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel” dedi. Akşener, “Seçime bir buçuk ay kala bir siyasi parti korkutalamaz. Biz korkmayız. Allah’tan başka bir şeyden korkmuyorum. Recep Bey korkmuyorum” ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı. İl başkanlığının camlarına iki kurşun isabet ettiği belirlendi. İlk belirlemeye göre, İYİ Parti İl Başkanlığı'na yoldan geçen bir araçtan ateş açıldı. Sabah binaya gelen görevliler camdaki kurşun izini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Yapılan incelemede il başkanlığının camlarına 2 kurşun isabet ettiği belirlendi. Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi'nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır” denildi. 

Biz korkmayız

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı ilk değerlendirmede “Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel” dedi. Daha sonra İstanbul İl Başkanlığı binasına giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener burada yaptığı açıklamada ise “Öncelikle seçime bir buçuk ay kala ve Cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in beni üçüncü tehdidi sonrası partimizin il başkanlığının üçüncü ve giriş katına kurşun isabet etti. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Seçime bir buçuk ay kala bir siyasi parti korkutalamaz. Biz korkmayız. Allah’tan başka bir şeyden korkmuyorum. Recep Bey korkmuyorum. Ama sen cumhurbaşkanısın ve bu ülkedeki her vatandaştan mesulsün. Sevgili milletim bu ucube sistemi sürdüremezsiniz. Bir buçuk ay sonra seçime gideceksiniz ve bu ucube sistemi helal oylarınızla değiştireceksiniz” açıklamasını yaptı. 

Her türlü pislik yapıldı

Kadın seçmenlere seslenen Akşener, “Bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü pislik bana yapıldı. Şimdi bu ucube sistemin sona ermesi için cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bana oy vereceksiniz. Recep Bey sana sesleniyorum devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı. 15 Mayıs sabahı inşallah güneş doğacak ve bu ucube sistem sona erecek. Sinirlerin çok bozuldu biliyorum. Yanındaki yalaka tayfasına bağıracağına bize bağırıyorsun. Sana yine tavsiye ediyorum papatya çayına devam et. Bir tavsiye daha vereceğim ama kızacaksın, yanına bir de melisa çayı ekle” ifadelerini kullandı. 


Meral Hanım Asena’dır!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena'dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sayın Meral Akşener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak” açıklamasını yaptı. 

Huzur hakim olacak

Altılı Masa'nın bir düğer üyesi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “İYİ Parti’ye ve Sayın Meral Akşener'e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; faillerin hukuk önünde hesap vermelerini temenni ediyorum. Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek; umut, huzur ve güven hakim olacak” dedi. 

Şiddet yeniden sahnede

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da saldırıya tepki gösterdi. “Seçimlere 43 gün kaldı. Tehdit, şiddet yeniden sahnede. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan hain saldırıyı kınıyor, İYİ Parti'ye geçmiş olsun diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. 15 Mayıs sabahı Millet İttifakı kazanacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum” ifadelerini kullandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş da “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, İYİ Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Memleketimizin huzuruna kast eden bu çirkin saldırının fail ya da faillerin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Saldurıya tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.