Tapuda isyan!

Tapuda isyan!
Yapılan bir operasyon kapsamında çok sayıda çalışanın işten uzaklaştırılması, tapu müdürlüklerinde işlerin aksamasına neden oldu. Büyükçekmece başta olmak üzere; Esenyurt, Şişli, Avcılar gibi nüfus yoğunluğu ve emlak hareketliliği olan ilçelerde günlerce sıra beklemek zorunda kalan vatandaşlar bu duruma isyan etti

İddiaya göre birçok gayrimenkulün şaibeli satışından dolayı çok sayıda tapu çalışanı işten uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılan çalışanların yerine tecrübesiz personel ataması yapıldı. Birçok bölümde de çalışan açığı kapatılmadı. Durum böyle olunca da başta Büyükçekmece olmak üzere, Esenyurt, Şişli ve Avcılar tapu müdürlüklerinde yığılmalar oldu. Büyükçekmece’de çalışan sayısı yarı yarıya azaldı. 15 gün içerisinde bitmesi gereken tapu işlemleri 2 ayda bitirilemedi. Bu duruma isyan eden vatandaşlar, bir an önce açığın kapatılmasını talep ederek, “Bu şekilde devam edemez. Çok mağdur durumdayız. Tapuda hiçbir işimizi göremiyoruz” tepkisini gösterdi.


15-20 GÜNDEN ÖNCE İŞLEM YAPILAMIYOR

Tapu müdürlüklerindeki personel yetersizliği emlakçıları da isyan ettirdi. Damga'ya konuşan F.C Grup İnsaat ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Zehir, “Şu anda tapu müdürlüklerinde  15-20 günden önce işlem yapılamıyor” dedi. Tapu dairelerinde büyük bir yığılma olduğunu ifade eden Zehir, “Açığa alınan elemenalar var. Yerine gelenler de tecrübesiz. Çok zor durumdayız. Bu işe bir an önce çözüm bulunmalı. İş yapamıyoruz” çağrısında bulundu. Damga'ya konuşan bir diğer emlakçı ise Büyükçekmece'deki sorunların diğer ilçelere göre daha fazla olduğunu belirterek, görevlendirilen müfettişlerin bile sürekli değiştirildiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.