Ters köşe olabiliriz!

Ters köşe olabiliriz!
​​​​​​​Son günlerde Marmara Denizi'nde meydana gelen depremler tedirginliğe neden oldu.

Son günlerde Marmara Denizi'nde meydana gelen depremler tedirginliğe neden oldu. Bu depremleri yorumlayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Biz kuzeyde deprem beklerken güneydeki kollar üzerinde de depremler meydana gelebilir” dedi. İstanbul'da riskli bina sayısının 300 bin civarında olduğunu belirten Ersoy, “ Önümüzde vahim bir tablo var” diye konuştu

YAKIN ZAMANDA BİR DEPREM BEKLİYORUZ

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, art arda yaşanan depremlerle ilgili konuştu. Katıldığı canlı yayında “Günlük deprem aktivitemiz var” diyen Ersoy, “Marmara’da yakın zamanda bir deprem bekliyoruz. Bu 99’un tetiklemesi, Marmara Denizi’nin içerisinde 99’daki iki deprem bir gerilim yükledi. Gerilim neticesinde Marmara Denizi’nde zaten süre dolmuştu biraz daha öne çekti. Geçenlerde Avşa açıklarında deprem meydana gelmişti 4’ün üzerinde. Bu bölgedeki depremler daha farklı, ters köşe yapabilir. Biz kuzeyde deprem beklerken güneydeki kollar üzerinde de depremler meydana gelebilir” uyarısını yaptı.

ana-foto.jpg

EN KÖTÜ SENARYOYU DÜŞÜNMEMİZ GEREKİR

Marmara'daki depremlerin tetiklenme şansı olmadığını dile getiren Ersoy, “Bu sadece Marmara Bölgesi’nin ne kadar canlı olduğunun göstergesidir. Marmara Bölgesi büyük yıkımlara aday yer olduğu için daha fazla konuşmamız gerek. En kötü senaryoyu düşünmemiz gerekir. Marmara Denizi’nde olabilecek depremin büyüklüğü 7.5 olarak düşünülmektedir. Tarihi süreçlerde benzer depremler var” dedi. Marmara bölgesinde 30 milyona yakın insan yaşadığını belirten Ersoy, “Sadece İstanbul’da 5 milyon bağımsız birim var. Riskli bina sayısı 300 bin civarında. Önümüzde vahim bir tablo var” diye konuştu.

37684-html-m308bd937.jpg

KIYILARDA BÜYÜK HASAR OLACAK

Olası bir depremde en büyük hasarın kıyı bölgelerinde olacağını belirten Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Nüfus yoğunluğu kıyılarda çok fazla. Kuzeye gittikçe elbette azalacak bu. Sağlam binalarda ise herhangi bir şey olmama durumu olabilir” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.