Gelinim Mutfakta midye dolma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir?

Gelinim Mutfakta midye dolma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir?
Fatih Ürek'in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler midye dolma yaptı. Aynı zamanda evde ne yapacağına karar vermekte zorlanan ev kadınları da midye dolma tarifi ve malzemelerini araştırmaya başladı. Peki midye dolma nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Türkiye'nin en lezzetli yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta 12 Kasım Salı bölümüyle nefes kesti. Gelinlerden Patatesli Midye Dolma istendi. Hanımlar da evlerinde akşam için hazırlıklara başladı ve bu tatlı tarifiyle birlikte nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların yarıştığı Gelinim Mutfakta yeni günün yemeği belli oldu. Gelinler kaynanalar tarafından puanlamalar sonrasında oluşacak tablo ile günün birincisi olabilmek ve hafta finaline avantajlı girmek istiyor. Ve günün yemeği Midye Dolma oldu. Peki Gelinim Mutfakta Midye Dolma nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi haberimizde yer alıyor.


Midye Dolma malzemeleri

İÇ MALZEMESİ;

2 Adet Orta Boy Soğan
1/2 (yarım) Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Çay Kaşığı Esmer Şeker ( Toz Şeker de olur )
Her bir midye için 1 Tatlı Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 (yarım) Çay Kaşığı Kimyon
1/2 (yarım) Çay Kaşığı Nane
1/2 (yarım) Çay Kaşığı Tarçın
1/2 (yarım) Limonun Suyu
MİDYE İÇİN;

1 Kg Kabuklu Canlı Midye
1 Yemek Kaşığı İrmik yada Kalın Mısır Unu
PİŞİRMEK İÇİN;

1 Adet Büyük Boy Soğan
1 Adet Limon
1/4 (çeyrek) Çay Bardağı Zeytinyağı
SUNUM İÇİN;

1 Adet Limon


gelinim mutfakta aysel ütaç

elmalı fındıklı muhallebi

FASÜLYE EZMESİ VE ANNE KÖFTESİ

gelinim mutfakta köri soslu tavuk

beğendili krep sarma

gelinim mutfakta beyza kimdir

gelinim mutfakta kağıt helvalı magnolia

saksı kebabı

zarf böreği

Kırmızı Soğanlı Kıymalı Milföy

portakallı tavuk ve sebzeli kuskus

neslihan gökçül

kıymalı soğan dolması

zeytinyağlı yer alması

güveçte bademli köfte

gelinim mutfakta bircan ve dilek

gelinim mutfakta gözde dutçu

sevgül kıroğlu

KANAL D
Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak kurulmuştur. 16 Eylül 1993'te test yayınına ve 19 Aralık 1993'te normal yayına başlamıştır. Kanalın hisseleri 16 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a emanet verildi ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Diğer tüm Avrupa ülkelerine Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın yurt dışındaki şubesidir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükte (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükte izlenebilmektedir. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Buket Aydın sunmaktadır. Spor Gündemi'ni Hafta İçi Cem Yılmaz sunmaktadır. Sihirli Annem, Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Kavak Yelleri, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi Kanal D'nin en çok beğenilen dizileri arasında yer almıştır.

cansu şöhret fotoğrafları

KANAL D HD
Kanal D, 2 Ekim 2006'da DHDTV adıyla yüksek çözünürlüklü yayınına başlamıştır. Türkiye'nin ilk ulusal yüksek çözünürlüklü televizyon kanalıdır. Kısa bir süre yayınlarını durdurduktan sonra, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren D-Smart platformunda Kanal D HD adıyla tekrar yayına başlamıştır.

Kanal D HD, 18 Eylül 2014 tarihine kadar sadece D-Smart'ta 22. kanal'da yayın yapmaktaydı. Fakat 18 Eylül 2014'te D-Smart'taki yayınını devam ettirerek Digiturk'te 324. kanal, Filbox'ta 21. kanala ve de Türksat 4A'da 12245 H 27500 5/6 frekansına şifresiz ve ücretsiz olarak eklenmişti. Fakat 2 Ekim 2014'te Türksat 4A uydusundaki şifresiz ve ücretsiz yayını ile Filbox'taki yayınını sonlandırmıştır. Kanal D HD, sadece D-Smart'ta 22. kanal'dan ve de Digiturk'te 324. kanaldan izlenebilmekteydi. 6 Kasım 2015 tarihinde Türksat 4A'da şifresiz ve ücretsiz olmuştur. Kanal D HD şu anda D-Smart 22. kanal, Digiturk 24. kanal, Teledünya 25. kanal, Türksat TKGS 3. kanal, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, Filbox 21. kanal ve Tivibu 26. kanaldan yayın yapmaktadır. 28 Eylül 2015'te HD yazısını kaldırılmıştır.

gelinim mutfakta yağnur işçiler fotoğrafları

FATİH ÜREK
3 Nisan 1966 tarihinde Erzurum'da bir işçi ailesinin 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Fatih Ürek'in 3 kız kardeşi ve ablası vardır. Bir sucuk fabrikasından çalışan babası Şerafettin Ürek'in Bursa'ya taşınma kararı almasının ardından henüz 1 yaşında iken Bursa'ya giden Fatih Ürek'in çocukluk yılları Bursa'da geçti.

Genç yaşta ses sanatçısı olmaya karar veren Fatih Ürek bir süre Bursa'daki mekanlarda sahne aldıktan sonra sonra İstanbul'a taşınma kararı aldı. 1989 yılında İstanbul’a taşınan Fatih Ürek, 1993'da ilk albümü olan "Yaktı Yaktı"yı çıkardı. Bu albümde Bülent Ersoy'un "Sefam Olsun" albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeniden yorumlamış ve büyük ses getirmiştir. İkinci albümünü 1995 yılında "Sen İki Gözümsün" adıyla çıkaran Fatih Ürek, bu albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir.

Uzun yıllar albüm çalışması yapmayan Fatih Ürek, 2008 yılında çıkardığı "Sus" adlı albümü ile müzikal çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiştir. 2011 yılında yeni bir albüm çalışmasına daha imza atan Fatih Ürek, bu albümde seslendirdiği "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkıları ile büyükk beğeni toplamıştır. Sevilen sanatçı özellikle kendine has giyim tarzı ve 2008 yılında seslendirdiği "Hadi Hadi" şarkısı ile akıllarda yer edinmiştir.

2015 yılında aldığı fazla kilolar nedeni ile mide amaliyatı olan Fatih Ürek, başarılı geçen ameliyat sonrası oldukça fazla kilo vermiştir. Sevilen şarkıcı Fatih Ürek, son olarak Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan "Gelinim Mutfakta" isimli programın sunuculuğunu üstlenmektedir.

sac kavurma

gelinim mutfakta yufka kebabı

muzlu milföy nasıl yapılır

tavuklu bulgur köftesi

gelinim mutfakta kıymalı enginar

pesto soslu tavuk bonfile

çikolata soslu çaylı kek

hamursuz patlıcan lazanya

kabaklı havuçlu börek

MANTARLI RULO KÖFTE

gelinim mutfakta fındıklı bohça kadayıf

Pekmezli Lahanalı Tavuk Bonfile nasıl yapılır?

ezogelin pilavı nedir

nardanaşı

paşa böreği

milföy sarma but

rümeysa aydın kimdir

 Midye Dolma nasıl yapılır? Yapılışı 

Yarım çay bardağı zeytinyağımızı tenceremize koyup biraz kızınca rendemizin ince tarafıyla rendelediğimiz soğanlarımızı ekliyoruz. Birkaç kez karıştırdıktan sonra soğanlarımıza şekeri de ekleyerek karamelize olana kadar kavuruyoruz. Karamelize olan soğanlarımızın üzerine Pirincimizi de koyarak birkaç kez tencerede çeviriyoruz. Limon suyu hariç bütün baharatlarımızı ekleyerek karıştırıyoruz ve pirinçimize göre suyumuzu ekliyoruz. Pirinçlerimiz biraz diri kalmalı. (Midye dolmalarımız pişerken tekrar pişeceği için ) Suyunu çekince tenceremizin altını kapatıp limon suyumuzu ekliyoruz ve karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz. Midyelerimizin kabuklarını iyice temizleyelim. Eğer hazır aldıysanız zaten temiz oluyorlar. Uygun büyüklükte bir tencere alıp midyelerimizi içine koyalım. Üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı irmik yada mısır unumuzu koyalım. (Bu işlem sayesinde eğer midyelerimizin içinde kum varsa, midyelerimiz kumu bırakacaklardır)Tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar ısıtalım. Bu arada midyelerimiz kapaklarını açacaktır. Midyeleri fazla kaynatmamak gerekir çünkü bu midyeleri sertleştirir. Kapağı açılmamış olan midyeler varsa onları KESİNLİKLE KULLANMAYIN. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirdiğimiz midyeleri sakallarından temizleyin. Sakallarını tutup çektiğinizde gelecektir. Midyeleri fazla hırpalamadan sakallarını çıkaralım. Bazılarında bu sakallardan olmayabilir. Midyelerimizi 180 derece açıyoruz ve bir sağa bi sola çevirerek kapakların kapanabilir olmasını sağlıyoruz. Bu arada kapaklarını koparmamaya özen gösterin. Midye dolmamızı yapacağımız tencerenin zeminine halka olarak dilimlediğimiz soğanımızı diziyoruz. Kapaklarını açtığımız midyelerimizin içine dolmalık harcımızdan koyup kapağını kapatıyoruz ve tenceremize diziyoruz. Bütün midyelerimiz bittiğinde zeytinyağını, Yarım bardak suyunu ekliyoruz üstüne de halka olarak dilimlediğimiz limonlarımızı koyuyoruz. (Benim tenceremde toplam 36 tane midye vardı ) Suyu iyice azalınca tenceremizi ocaktan alıyoruz ve kapağı kapalı bi şekilde oda sıcaklığına gelene kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Bu hem midyelerin daha parlak olmasını sağlayacak hem de midyelerin içindeki iç harcın dinlenmesini sağlayacaktır. Soğuyan midyeleri servis tabağına alıp yanında dilimlediğiniz limonla servis yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.