Yemekteyiz yarışmacısı Pakize Baş kimdir? Nereli, kaç yaşında

Yemekteyiz yarışmacısı Pakize Baş kimdir? Nereli, kaç yaşında
TV8 ekranlarının popüler yarışması Yemekteyiz'in 10-14 Aralık haftasındaki yarışmacılarından Pakize Baş kimdir? Nereli ve hangi yemekleri hazırladı?

Türkiye'nin gündüz kuşağındaki yemek programı Yemekteyiz yeni bir haftaya başladı. Bu hafta hünerlerini sergileyecek olan yarışmacılar hakkındaki bilgiler de merak edilerek araştırılıyor. Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla gerçekleşen programın ilk ismi Pakiz Baş'tı. Güzel yarışmacı belirlenen menü için alışverişe çıktı. 30 dakikalık süresini dikkatle kullanmak isteyen Baş'ın ilk 12 dakikası neredeyse boş geçti. Sonrasında ise yemek telaşı başladı.

Pakize Baş kimdir?
Yemekteyiz'in ilk yarışmacısı Pakize Baş matbaacıdır. Aslen Karadenizli olan Baş'ın menüsünde balık da vardı. Evi sade ve sevimli olan güzel yarışmacının memleketi Ordu. 44 yaşında olan Pakize Baş tek başına yaşıyor. 5 yaşında bir torunu var.

Pakize Baş hangi yemekleri hazırladı?
TV8'de yarışmaya başlayan Pakize Baş yalancı işkembe çorbası, kıymalı pancar sarması, mevsim salatası, levrek buğlama ve muhallebili kabak tatlısı yaptı. Menü yarışmacılar tarafından alakasız buldu. Pakize Baş'ın hafta sonundaki puanı merak ediliyor.

pakize baş fotoğrafları

yemekteyiz pakize baş

pakize baş yemekteyiz

yemekteyiz burak bakkal kimdir

yavuz azap kimdir

yemekteyiz figen yücetepe kimdir

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 tane ezilmiş sarımsak
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz, karabiber

Servis yapılırken istenirse üzeri için:

  • Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak
     

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır.
  2. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır, tekrar tencere konur.
  3. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir.
  4. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır.
  5. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır.
  6. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır.
  7. Çorbadan bir kepçe alınır.
  8. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır.
  9. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır.
  10. 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
  11. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir. Afiyet olsun.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.