Tesla Model 3 üretimi başladı!

Tesla Model 3 üretimi başladı!
Project Highland olarak da bilinen en yeni Tesla Model 3'ün Şangay'daki Gigafactory'de prototip üretimine girdiği bildirildi...

Tesla, uzun süredir yeni Model 3 üzerinde çalışıyor ancak daha önce birkaç kez gördüğümüz bir elektrikli otomobil üzerinden Çin tarafından dava edilmişti. İddialara göre yeni Tesla Model 3'ün üretimi başladı.

Yenilenen Tesla Model 3 üretime giriyor

yeni-tesla-model-3.jpg

Project Highland olarak da bilinen en yeni Tesla Model 3'ün Şanghay'daki Gigafactory'de prototip üretimine girdiği bildirildi. Seri üretim önümüzdeki ay başlayacak ve teslimatların Ekim ayında başlaması planlanıyor.

Yeni model için beklenen fiyat 27.700 dolar olacak. Güncel bilgilere göre yeni Model 3'te 66 kWh kapasiteli M3P piller kullanılacak. Lityum, manganez, demir ve fosfat bazlı bu pilin menzil avantajlarına da sahip olduğu bilgisi yer alacak.

Tesla 3 donanımında neler olacak ?

Project Highland'in 2022'nin 2. çeyreğinden beri geliştirilmekte olduğunun farkındayım. Son aylarda yeni nesil elektrikli araçların bir dizi casus fotoğrafı yayınlandı. Güncellenen Model 3'ün yeniden tasarlanmış bir yüze, yeni arka farlara ve yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Ayrıca şirket, son teknoloji sürücü destek sistemleri ile donatılacak.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi, web sitesinde yeni arkadan çekişli Tesla Model 3'ün Ekim ayında teslim edileceğini söyledi. Bu arada, dört tekerlekten çekişli versiyonun teslimat tarihi Kasım ayında.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.