Yeni Experimental EV konsepti tanıtıldı!

Yeni Experimental EV konsepti tanıtıldı!
Tasarım ve teknoloji açısından Opel'in gelecekteki modellerini ön plana çıkaran Yeni Deney EV konsepti; Crossover coupe stili, 4D Opel Vizor tasarımı ve elektrikli kumaş döşemesiyle dikkat çekiyor.

Opel, bir süredir görsellerini paylaştığı yeni Test Elektrikli Araç konseptini bugün gözler önüne serdi. Kendini %100 elektrikli bir coupe crossover olarak sunan Opel Experiment EV, hem tasarım hem de teknoloji açısından markanın gelecekteki ürün yelpazesine ışık tutuyor.

Opel Experimental EV konsepti, özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Opel Experiment EV konsepti ilk kez Eylül ayında Münih'teki IAA mobil fuarında gösterilecek. Konseptin büyüklüğüne göre C-segmentine ait olduğu için STLA platformuyla hatta STLA Medium platformuyla özümsenebilir.

Dört tekerlekten çekiş konsepti ayrıca bir "kablolu" sisteme sahiptir. Bu, aracın yönünü kontrol etmek için mekanik bir bağlantı yerine tamamen elektronik bir sistemin kullanıldığı anlamına gelir. Bahsedilen sistem sayesinde direksiyon simidi, ihtiyaç duyulmadığında (otonom sürüş gibi) tamamen ön panelin içine gizlenebiliyor.

indir.webp

Alman markanın açıklamasına göre Opel Experiment EV konsepti, coupe crossover'ın siluetini vurgulayan yüksek kontrastlı grafikleri ve logo dahil aydınlatma unsurlarıyla şık bir görünüm sunuyor. Bu konseptin en dikkat çekici özelliklerinden biri de kaportada herhangi bir krom detayın bulunmaması. Konsept gövdede yer alan hareketli parçalar da göz dolduruyor. Arka difüzör, önde ve arkada yer alan hava kanallarının yanı sıra sürüş koşullarına bağlı olarak aerodinamik verimliliği artırmak için esnetilebilen veya katlanabilen bir tasarıma sahiptir.

indir-1.webp

Aerodinamik olarak tasarlanmış jantlar, Goodyear ile işbirliği içinde geliştirilen geri dönüştürülmüş kauçuk lastiklerle de çevrelenmiştir. Opel Experiment EV'nin fütüristik iç tasarımı, günümüz arabalarında yaygın olarak kullanılan ekranlardan tamamen yoksun. Bunun yerine, bir hologram ve ön camdan geçen bir baş üstü ekranı kullanıyor. Sürücüler, merkez konsoldaki özelleştirilebilir kontroller veya yapay zeka destekli sesli komutlar aracılığıyla "Pure Experience" adlı bir multimedya sistemine erişebiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.