Binlerce araca soruşturma başlatıldı!

Binlerce araca soruşturma başlatıldı!
Popüler araba üreticisi, yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı...

Tesla bu sefer bambaşka bir sorunla gümdede yerini aldı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), kontrol kaybı ve servo direksiyon kontrolü kaybı raporları nedeniyle binlerce yeni Tesla aracı hakkında soruşturma başlattı.

teslada-yeni-kriz-binlerce-araca-sorusturma-baslatildi-1.webp

Tesla Model 3 ve Model Y araçlarında direksiyon kilitleniyor!

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'yı defalarca gözden geçirdi. Bunlardan biri de geçen gün meydana gelen bir direksiyon sorunuydu. NHTSA, Tesla araçlarında direksiyon ve hidrolik direksiyon kontrolünün kaybedildiğini iddia eden çok sayıda şikayet aldığını söyledi.

Şikayetçilerden beşi aracı kontrol edemediklerini söylerken, geri kalanı elektrik kesintisinin direksiyonu kontrol etmeyi zorlaştırdığını söyledi. Tüm bu sorunlar özellikle trafikte birçok olumsuz sonuca yol açabilmektedir.

Şikayetlerin ardından açıklama yapıldı

Söz konusu iddialar Tesla'nın Model 3 ve Model Y araçlarında ortaya çıktı. Şikayetin ardından Virginialı bir sürücü, sorunların Tesla Performance Model 3'ün 15 Haziran'da teslim edilmesinden iki hafta sonra başladığını söyledi. Ayrıca ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sürüş sırasında ve sola dönüş yaparken direksiyon simidi kilitlendi ve direksiyon desteğinin devre dışı olduğunu belirten hata kodunu gösterdi. Araç direksiyonu kilitleniyor ve inip tekrar bindiğinizde araba kodu kayboluyor. “

teslada-yeni-kriz-binlerce-araca-sorusturma-baslatildi-2.webp

Bu şikayetlerin ardından müfettişler, sorunların ne sıklıkta meydana geldiğine ve üretim süreçlerinin bu sorunlarda oynadığı role bakacaktır. Bu aynı zamanda NHTSA'nın son üç yılda Tesla araçlarına yönelik yürüttüğü beşinci soruşturma.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.