Eski İYİ Partili isim Meral Akşener'in çıkışını 'siyasi canlı bomba' olarak gördü

Eski İYİ Partili isim Meral Akşener'in çıkışını 'siyasi canlı bomba' olarak gördü
Eski İYİ Partili isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘CHP’den 15 milletvekili almak hayatımın en büyük hatası’ sözlerini değerlendirdi.

EMİNE KAŞIKCI- İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray partisinden istifa etmişti.

İYİ Parti’nin kuruluşuna katılma kararının temelinde ülkenin uçurumun kıyısına getirildiğine yönelik kaygıları olduğunu söyleyen Çıray, 20 Eylül 2020'de İYİ Parti'de başta kendisine ve Ümit Özdağ’a olmak üzere İYİ Parti’de bir tasfiye operasyonu başlatıldığını ileri sürmüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ATO Congresium'da gerçekleştirilen partisinin 3'üncü Olağan Kurultayı'nda "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’e konuşan Çıray, Akşener'in 15 milletvekili için ‘Hayatımın en büyük pişmanlığı’ ilişkin sözlerini değerlendirerek 'siyasi canlı bomba' gibi davrandığını söyledi.

Çıray şu ifadelere yer verdi:

Çocukken torunlarından biri çok bağırıp çağırdığında anneannem “Suç bastırıyor” derdi. İçinde vizyon ve misyon olmayan Kurultay konuşması ciddiye alınmaz. Zaten delege de ona, yakın çevresinin üzerini çizerek cevap verdi. Düşünebiliyor musunuz; grubunda alevi olmayan, vali büyükelçi ve sürekli anayasa tartışılacak bir ülkede yetkin anayasacı olmayan parti Türkiye'yi yönetmeye tali olabilir mi? Meral Hanım siyasi canlı bomba gibi davrandı.

Aslında hayatımın en büyük mutluluğu demeliydi; çünkü ’15 milletvekili olayı’ gerek kendisinin liderliği gerekse İYİ Parti için siyasi partiler tarihimizde benzeri görülmemiş bir imkan kapısı açmıştı. Ama Sevgili Balbay'ın deyişiyle siyasi tarihimizin 'en büyük insan öğütücüsü’ olunca olağanüstü fırsatlar bozuk para gibi harcanıyor. Size de eşine rastlanmamış bu başarısızlığı perdelemek ve örtmek için bir dramayı abartılı mimikler ve vücut dili eşliğinde, esasen “kuyruk siyaseti” gibi liderlik kapasitenizin sorgulanmasına yol açacak ibarelerle acıklı bir liderlik parodisi sahnelemek kalıyor... Hem yıllar öncesine dayalı var olduğunu zannettiğim dostluğumuz nedeni ile kendisi adına, hem de herkesin emeği olan İYİ Parti adına çok üzüldüm...

    İlgili Haberler
    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.