CHP ile İYİ Parti buzları eritti: Yerel seçimlerde ittifak formülleri masada

CHP ile İYİ Parti buzları eritti: Yerel seçimlerde ittifak formülleri masada
Yerel seçim çalışmaları sürerken CHP ve İYİ Parti arasında ittifaka dair yeni formüller masaya yatırıldı.

28 Mayıs’ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kalarak seçimi kaybetmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise seçim sonuçlarının açıklandığı gece konuşup sonrasında seçime dair herhangi bir açıklama yapmamıştı.

ATO Congresium'da gerçekleştirilen partisinin 3'üncü Olağan Kurultayı'nda Akşener, parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istediklerini ve hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu söylemişti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelmişti.

Yerel seçim çalışmaları sürerken İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında geçmişteki eksikliklerden paylar çıkararak hazırlanıp var güçle yollarına devam edeceklerinin mesajını verirken mevcut belediyelerin güçlendirilip sayılarını artırmanın çabası içerisinde olacaklarını söylemişti.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, İYİ Parti kurmayları, Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu bazı illerde kendi adaylarının desteklenmesini istiyor. CHP kulislerinde de benzer bir düşünce hâkim.

Aralarında Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de bulunduğu illerde İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi isteniyor. İYİ Parti kurmayları ise ittifakı “muhtemel” görüyor.

CHP kulislerinde de benzer düşünce hâkim durumda. Parti kurmayları, İttifak muhtemelen olacak değerlendirmesini yapıyor. Bazı büyükşehirlerin bu kez İYİ Parti’ye bırakılabileceği kaydedilirken Adana ve Mersin gibi büyükşehirleri İYİ Parti’ye verebiliriz” görüşü dile getiriliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.