İmamoğlu ve Yavaş'ın 'cumhurbaşkanı yardımcısı' olma fikri Akşener’den gelmemiş

İmamoğlu ve Yavaş'ın 'cumhurbaşkanı yardımcısı' olma fikri Akşener’den gelmemiş
Gazeteci Levent Gültekin İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "İki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması fikri Akşener’den gelmediğini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı aday olarak gösterilmesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından kabul görmemiş ve Altılı Masa'dan ayrılmasıyla sonuçlanmıştı.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığının kabulü halinde masaya "gurur yapmadan geri döneceğini" söylemişti.

İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesiyle kriz sona ermişti.

Akşener, yaşananlardan sonra yaptığı açıklamada masaya dönmesi için ikna eden ismin Mansur Yavaş olduğunu belirtmişti.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da kazanamayacak aday görüntüsüne mahkum edilmek istenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına bir tarafına Ekrem İmamoğlu öbür tarafına da Mansur Yavaş'ı koymasıyla Kılıçdaroğlu'nu bir anda kazanacak aday konumuna taşıdığını ve bütün bunların Meral Akşener'in yüksek strateji ve siyasi dehasından kaynaklanmış onay görmüş iş olduğunu ileri sürmüştü.

"Zor durumdan kurtarmanın formülü üretildi"

Gazeteci Levent Gültekin Diken'de "Akşener’in akıllara ziyan siyaseti" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, tüm bu olup biten süreci değerlendirdi.

Gültekin 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminden 2023 seçimlerine giden süreci ele alan yazısında muhataplardan edindiği bilgiyi paylaşarak iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması fikrinin Akşener’den değil, Akşener’in masaya dönmesini kolaylaştırmak için bu iki isimden geldiğini yazdı.

Gültekin bir anlamda Akşener’i düştüğü zor durumdan kurtarmanın formülü üretildiğini söyledi.

"Hayatımın en büyük pişmanlığıdır"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ATO Congresium'da gerçekleştirilen partisinin 3'üncü Olağan Kurultayı'nda "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" demişti.

Yeniden genel başkan seçildi

İYİ Parti'nin 3'üncü Olağan Kurultayı'nda yapılan seçim sonucunda Meral Akşener tekrar genel başkan seçildi.

Kılıçdaroğlu Akşener'i tebrik etti

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti 3. Olağan Kurultayında, yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Meral Akşener’i telefonla arayarak tebrik etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.