Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde muhalefet partileri için 'işbirliği'ni işaret etti: Türkiye'yi düşünen bir araya gelir

Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde muhalefet partileri için 'işbirliği'ni işaret etti: Türkiye'yi düşünen bir araya gelir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'ittifak' tartışmalarına ilişkin görüşünü “Türkiye’yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir” diyerek açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “değişim” tartışmalarının en güçlü aktörüyken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partide görevine devam edeceğinin mesajını vermiş ve CHP'nin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu savunmuştu.

Halk TV’den Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de işbirliği yapıp yapmayacakları konusundaki görüşünü “Türkiye’yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir” diyerek açıkladı.

Kılıçdaroğlu, bu konuda parti isimleri üzerinden değil genel bir değerlendirme yapmayı tercih edeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkanlıklarına yeniden aday olması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.