Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyordu: İBB yönetiminde önemli ayrılık

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyordu: İBB yönetiminde önemli ayrılık
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Selçuk Sarıyar görevden ayrıldı.

EMİNE KAŞIKCI- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Selçuk Sarıyar'ın görevinden ayrıldığı ileri sürüldü.

Gazeteci Mehmet Mert'in edindiği bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Selçuk Sarıyar'ın son günlerde İBB meclis çalışmalarına katılım göstermediği için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 'o zaman istifa et yerine başkasını atayalım' önerisi üzerine görevinden ayrıldığını söyledi.

CHP'de değişim tartışmaları devam ederken İmamoğlu safhasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Mehmet Mert, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Selçuk Sarıyar'ın, İmamoğlu'nun 'O zaman istifa et yerine başkasını atayalım' önerisi üzerine görevinden ayrıldığını belirtti.

Öte yandan Sarıyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyordu.

Mert, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Sarıyar son günlerde İBB meclis çalışmalarına katılım göstermediği için İBB Başkanı Ekrem İmamoülu tarafından 'O zaman istifa et yerine başkasını atayalım' önerisi üzerine görevinden ayrıldı. Selçuk Sarıyar aynı zamanda CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi olarak görevini sürdürmekte."

Selçuk Sarıyar kimdir?

1984 İstanbul doğumlu olan Selçuk SARIYAR ilköğretimi Tuzla’da, liseyi Kadir Has Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu.

Bir dönem CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı görevini de yapmış olan Selçuk Sarıyar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi meclis üyesi seçilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sekreterliği’nin yanı sıra İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nde divan üyesi ve dış ilişkiler komisyon üyesi görevlerinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.