Kulis: Meclis Başkanı belli oldu! İşte o isim...

Kulis: Meclis Başkanı belli oldu! İşte o isim...
Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2.turu sona ermesiyle yeni kabine belli olurken boş olan koltukların yerine kimin geçeceği merak ediliyor. Saymaz bugünkü yazısında konuya ilişkin kulis bilgilerini aktardı.

EMİNE KAŞIKCI- 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından yeni dönemde görev alacak Bakanlar Kurulu açıklandı.

Bakanlıklarda devir teslim törenleri devam ederken yeni haftada Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak.

Erdoğan, Hakan Fidan'ı yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirdi. Söz konusu Fidan'ın Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi yeni MİT Müsteşarının kim olacağı konusunu gündeme getirdi.

Öte yandan Meclis Başkanlığı seçimi için de süreç de başladı.

Gazeteci İsmail Saymaz "Erdoğan OHAL kabinesi dağıttı" başlıklı yazıyı köşesini taşıdı ve bu konulara dair son kulis bilgilerini paylaştı.

Saymaz, köşesinde AKP’nin, Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’un gelmesine ve MİT Başkanlığı için ise İbrahim Kalın'ın kesin gözüyle bakıldığını söyledi.

Saymaz "MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın'ın ve TBMM Başkanlığı'na Numan Kurtulmuş'un gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün grup başkan vekilliğine getirilmesini aynı bağlamda görmek gerekiyor. " ifadelerini kullandı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.