Nagehan Alçı Muharrem İnce'yi kime benzetti?

Nagehan Alçı Muharrem İnce'yi kime benzetti?
HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için, "Memleket Partisi Cem Uzan ve Genç Partisi’ni hatırlatıyor. İkisi de bir ani politik yükseliş örneği." ifadelerine yer verirken "Tayyip Erdoğan'a şahsi nefret duyan ama hemen her konuda devlet gibi düşünen, Cumhur İttifakı gibi düşünen seküler bir kesim ortaya çıktı son 8 sene içinde. Bu kesimin istediği aslında laik bir Tayyip Erdoğan karakteri. Muharrem İnce işte o profil" dedi.

EMİNE KAŞIKCI- HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, kaleme aldığı köşe yazısında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alçı, İnce ve Memleket Partisi'nin  Cem Uzan ve Genç Partisi’ni hatırlattığını söyleyerek ikisinin de politik yükseliş örneği olduklarına işaret etti. 

Ancak dikkat edilmesi gereken noktaya değinerek Muharrem İnce meselesini sadece Cem Uzan’ın 2002’deki çıkışı ile mukayese etmenin yanlış olacağını söyledi.

Başka bir açıdan da 2023'ün Muharrem İnce ve Memleket Partisi olayını 2018'in Meral Akşener ve İYİ Parti hadisesine benzetti.

Buradaki ana farka dikkat çeken Alçı, İYİ Parti kimliğinin de çok sayıda tanınmış sağcı-milliyetçi siyasetçi ile birlikte 2018’de yüzde 10'a ulaşması ama Meral Hanım'ın şahsi oyunun yüzde 7'lerde kalması olduğunu belirtti.

Alçı İnce'nin saha çalışmalarına göre kişisel oyunun pek azalmayacağını ancak partisinin erimesi ve baraj altı kalmasının olası olacağını düşüncesinde.

Öte yandan Alçı, İnce'yi destekleyen açıklamalarda da bulundu.

Alçı, İnce hakkında "Tayyip Erdoğan'a şahsi nefret duyan ama hemen her konuda devlet gibi düşünen, Cumhur İttifakı gibi düşünen seküler bir kesim ortaya çıktı son 8 sene içinde. Bu kesimin istediği aslında laik bir Tayyip Erdoğan karakteri. Muharrem İnce işte o profil. Ayrıca HDP-karşıtı milliyetçi zemin bir anda -meşhur örnekle- bikinili bir kadınla başörtülü bir kadını buluşturabiliyor." ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.