Şeytan azapta

Adem ile havanın cennetten kovulmasıyla birlikte işe başlayan şeytan onbinlerce yıl süren sefasının, saltanatının,  rahatlığının  kıymetini bilmiş midir?
Ne olabilirdi ki ilk binli yıllar dünya nufusu Bin mi? On bin mi? Yüzbin mi?  Şeytan için bu nufustaki  saf  insanlarla iyi ilişki kurmak  çocuk oyuncağı olmalıydı.
Düşünsenize para yok,  ev yok,  araba yok,  iş yok, elbise yok, Moda yok,  marka yok,  restoran yok, Evlenmek – boşanmak yok,  okul - hastane yok,  ödenmesi gereken fatura yok, gece hayatı yok,  içki yok, kumar yok yani anlayacağınız insanları kötülüğe yönlendirecek kıskançlık ve karın doyurmak için avlanmanın ötesinde pek bir sebep te yok,
2019 yılında  7.5 milyara ulaşan dünya nufusu ile tek başına uğraşmak şeytana azaptan başka ne verebilir ki?.  Bu kadar insanı kötülüğe teşvik için  7/24 X 365 gün hiç mola vermeden  çalışsa da,  dur durak bilmeden kendilerini girdaba sokmak için çabalayan insanları günaha davet etmeye zamanı yetmez.
Şeytanın işini layıkı ile yapabilmesi  için başka bir ihtimaller de var.
Ruhunu çıkarları ve rahat bir hayat yaşamak için satmak isteyenlerle işbirliği yapabilir. 
Yada insanlardan ona tapabilecek olanları bulup kendine benzetebilir  Mesela.. 
Kimbilir? Bekli de kızıyordur insanlara Şeytan, mesleğini elinden aldılar diye.
Aslına bakarsanız günümüzde insanların kötü olmak yada kötülük yapmak için şeytana pekte ihtiyaç bıraktığı söylenemez. Yalan, Riya, tecavüz, cinayet, dolandırıcılık, Adaletsizlik, fitne, fesat, kul hakkı, iffetsizlik, iftira ne ararsan fazlasıyla var zaten.
Bu konuda değişik senaryolar da üretebiliriz.
Mesela 7.5 Milyar insanın en azından Bir milyarı Şeytanlaştırılmış olabilir. Yada Baş şeytan tarafından kurulan bir kötülük koardinasyon  merkezinden   iş birliği içindeki  insanları kötülüğe yönlendirme çalışması yapılıyor da olabilir.
Belki de şeytanlaşan veya şeytanca düşünen  insanların çokluğundan ötürü “bu insanlar bana iş bırakmadılar” diyerek Şeytan emekli de olmuş olabilir.
Düşündükçe Şeytana acıyası geliyor insanın.
 Ademoğlunu kötülüğe, fitneye,  fesata, acımasızlığa, merhametsizliğe, yalana, dolana,  kibre, iffetsizliğe, her türlü rezilliğe ve ahlaksızlığa yönlendirmek için  görevlendirilen şeytanın bu görevlerini  elinden alan Ademoğulları şeytana iş bıraktılar mı sizce?
İnsanlar,  Şeytanı işsiz bırakmak şöyle dursun, biribirilerini öldürmekten neredeyse  Azraili de işsizlikten emekli edip bunalıma sokacaklar. 
Şeytan bu kadar azap çekeceğini ve insanların ileriki zamanlarda  onu takmayacağını  bilse kendini cennetten kovdururmuydu ?   Niye yaptı bu salaklığı anlamak mümkün değil.  
Yok insanları kıskanmışta, onlar niye çok önemliymiş te…
-Yahu sana ne be İblis  yat aşağı gününü gün et.  Cennet’te zaten  ekmek elden su gölden. Geçin git   Sana mı kalmış Ademoğluyla uğraşmak.  Bak işte olan oldu mesleğini de kaptırdın.  3 kuruşluk itibarın vardı onu da yitirdin. 
Şeytanın okur yazar olup olmadığı konusunda  bir bilgiye sahip değilim ama türkçe biliyorsa “Boynuz kulağı geçer” atasözünü  mutlaka geç  duymuştur.  Yoksa   yetiştirdiği  Şeytancıkların ötürü azap çekeceğini kimsenin takmadığı  itibarını yitirmiş ve insanlardan korkar olmuş  eski bir melek  olmayı neden istesin ki?

Bu hikayede en zor iş, iyi bir fert  olmak ve  kalmak için çabalayan, aynı özellikleri taşıyan insan bulmakta zorlanan,  unutulmaya yüz tutan etik değerleri kendine yaşam biçimi seçen, nerdeyse nesli tükenenen, hatta bu özelliklerinden dolayı toplum tarafından keriz, saf, budala, şapşal, enayi  sıfatlarıyla ödüllendirilen sayısı az  insanoğullarına düşüyor.
Neden mi?
Neden olacak  bir yandan Şeytan diğer taraftan şeytanlaşan insanlar.  Diren direnebilirsen.
Ne garip, 
Kin nefret yerine sevgiyi,  egoizm  yerine toplumsal düşünmeyi, öldürmek ve ölmek yerine yaşamak ve yaşatmayı. “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” yerine acıları paylaşmayı, toplumsa ve insancıl duyarlılığı, etik değerleri , maneviyat, saygıyı umursamaz olduğumuz zaman mı başladı şeytanlaşmamız.
O kadarını da ben bilemedim.  Bildiğim bir şey varsa o da Şeytan azapta varın siz karar verin gerisine 
Vesselam
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi