Kazanabileceği Bütün Kupalar

Malumunuz ki ülkemizde spor deyince akla ilk gelen futbol olur. Körü körüne tutulan takımlar, bu takımlar için birbirlerini yiyen taraftarlar, her maç günü koşulan statlar… Dahası futbolcular için birbiriyle yarışan takımlar ve bu futbolculara ödenen akla alınmaz ücretler. Ülkemizde sporun yerini maalesef ki genelde futbol, futbolcu ve futbol taraftarı belirliyor. Hal böyle olunca da spor sadece erkeklerin tekelinde gibi gözüküyor.

Son zamanlardaysa sporda muhteşem şeyler olmuyor değil. Şöyle bir göz atarsanız kadın sporcularımızın muhteşem başarılarını görebilirsiniz. Konu her ne kadar siyasi ve sosyal olarak dallanıp budaklanmış ve toplumu –her konuda olduğu gibi- bu konuda da ayrıştırmış olsa da inkâr edilemeyecek bir gerçek var ortada. Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımımızın ulaştığı başarılar. Filenin sultanları 2023 Dünya Kupası ile beraber bu yıl kazanabileceği tüm kupaları kazandı. A Milli Kadın Voleybol takımımız Temmuz ayında Amerika’da Milletler Ligi finalinde Çin’i yenerek şampiyonluğa ulaştı ve kupaya hak kazandı. Daha sonrasında 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldu ve kupayı omuzladı. Böylece tarihimizde takım sporlarında Avrupa Şampiyonu olan ilk takım olarak yerini aldı. Son günlerdeyse olimpiyat elemelerini namağlup bir şekilde zirvede tamamladı. Böylece Filenin Sultanları yenilmezlik serisini 250 maça yükseltti. Bu sonuçla birlikte 2024 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde etti.

Ülkemiz adına elde edebilecekleri tüm başarıyı elde eden, tüm kupaları ülkemize getiren A Milli Kadın Voleybol takımımız tüm bu elde ettikleri başarılara rağmen toplumda herhangi bir futbol müsabakasının, herhangi bir derbi maçının sonucu kadar konuşulmadı bil. Bunun yerine konuşulan hala voleybolcuların şort boyları, cinsel tercihleri, kökenleri, renkleri ve hatta cinsiyetleri. Tüm eleştiriler ve nefret söylemleri sosyal mecralarda dolanırken, bu kadınlar bunlara kulaklarını tıkayıp herhangi bir motivasyon kaybına uğramadan, aksine daha da güçlenerek yoluna devam ediyor.

Biz ülkece futbolun peşinden gidip, kadın sporcuları bir köşeye ataduralım. Kadın sporcular tarih yazıyor ve yazmaya devam ediyorlar. Gururluyuz, mutluyuz. Türk sporunu ve Türk sporcusunun gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Edeceğiz. 2024 Paris Olimpiyatlarında da sadece A Milli Kadın Voleybol Takımımıza değil, katılacak tüm sporculara başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi