Kürsüde 8 kişi vardı!

CHP'de değişim tartışmaları devam ediyor. Kongre süreci devam ettiği ana muhalefet partisinde gözler şimdiden İstanbul'a çevrilmiş durumda. Fakat kongre sonuçlarına bakıldığında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçileceğini söylemek yanlış olmaz.

Değişim tartışmaları yapılan son açıklamalarla yeniden ateşlendi. CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Özel, Manisa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Bu partiye bir genel başkan gelecekse tombaladan çıkmayacak, meteorla düşmeyecek ancak sizin kefaletiniz, sizin yüreğiniz, sizin desteğinizle bu partinin bir evladı olacak" dedi. Özel, "Bu evladınıza 'Özgür arkandayız' diyorsanız ben yola çıkıyorum" diye konuştu.

Özel'in bu açıklamasından daha önemli ifadeler ise Ankara İl kongresnde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'dan geldi. Seçim döneminde kürsüye sekiz kişinin çıktığını belirten Salıcı, "Faturayı tek başına Kılıçdaroğlu’na kesemeyiz" dedi.

Yakın zamana kadar CHP'nin 'Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı' görevini yürüten ve seçimlerden sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevden alınan Oğuz Kaan Salıcı, “Kürsüye sekiz kişi çıktı; altı siyasi parti lideri, iki belediye başkanımız. ‘Biz bu yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin’ deniyor, bu doğru bir iş değil. Bütün faturayı dönüp Kılıçdaroğlu’na kesmeye kalkarsak işi minvalinden çıkarmış oluruz" değerlendirmesini yaptı.

Salıcı, "Romalıların bir deyimi var ‘vae victis’ (yazıklar olsun yenilene). Galya orduları MÖ 390’da Roma’ya saldırıyor. Şehir merkezine kadar gidiyor. Şehri yağmalamamak için size fidey ödeyeceğiz diyorlar. Galya kralı Brennus yağmalamama karşılığı ‘bana 329 kilo altın ödeyeceksiniz’ diyor. Tartı kuruluyor. Galya kralı bakıyor yeterince altın var, ağırlıkların üzerine kendi kılıcını da koyuyor. O gün Romalılar diyor ki vay kaybedenin haline. 4-5 ay önce seçim döneminde ‘sağdan milliyetçi kesimden, dindarlardan da bize oy geliyor, müthiş bir siyasi mühendislik’ diyen arkadaşlar bugün başka bir dille konuşuyorlar” eleştirisinde bulundu.

Yine Ankara İl Başkanlığı kongresinde konuşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da "Daha düne kadar beraber yan yana oturduğumuz ortaklık yaptığımız bazı isimler, CHP'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. Bunlara CHP'liler izin vermezler, vermeyecekler" açıklamasını yaparak tartışmaya girdi. Değişim konusuna da değinen Öztun, “Tartışabiliriz, konuşabiliriz, kendi aramızda bir yarış içerisinde olabiliriz ama hiçbir parmağın gelip partimizi karıştırmasına izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz. Sizden bir kardeşiniz olarak ricam, 47 yıl sonra Kahramanmaraş’ta 2 milletvekilini örgütüyle çıkarmış bir kardeşiniz olarak ricam; fitne, fesada izin vermeyin. Fitneye, fesada kim geliyorsa onu da dışlayalım partiden hep beraber” uyarısını yaptı.

CHP'deki değişim tartışması nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama belli ki; Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01