Atam izindeyiz...

22 yıldır kendi ağzımızla “Atam izindeyiz” dedik. Bu cümle her ne kadar yolunda ya da gösterdiği hedefe diye düşünülse de aslında bizleri bildiğin izine ayırmışlardı.

Eğer bunun aksi olsaydı bugün Suudi Arabistan’ın Atatürk’e karşı yaptığı saygısızlığa tepki göstermek için sokaklara dökülenlerin 22 yıldır bugünün iktidarı ve bu iktidara yakın bürokrat, akademisyen ve gazeteciler tarafından “İki ayyaş, keşke Yunan kazansaydı gibi söylemiyle Atatürk’e olan nefretini kusan fesli maymunlar ve Cumhuriyet'e 90 yıllık reklam arası bitti” söylemlerine…

Tabelalardan TC ibaresinin kaldırılmasına. Okullarda andımızın yasaklanmasına. Ya da düne kadar adı Atatürk Kupası iken bugün Atatürk isminden rahatsız olanların, adını Süper Kupa olarak değiştirmesine sessiz kalınmazdı.

Kaldı ki burası Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletiydi ve daha kendini Türk olarak tanımlayanlar Atatürk’ü sevmezken Arapların İstiklal Marşı'nı dinlemesini, kabusları olan Atatürk’ün resmini ve posterinin gözlerinin önünde olmasına izin vereceğini beklemek ahmaklık olurdu.

Burada asıl sorun Suudi Arabistan'da değil. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onurunu ve şerefini ayaklar altına aldıran TFF Başkanında. Çünkü bir tarafta “Atatürk yoksa Türkiye de yok! Biz de yokuz, maç da yok!" diyerek Atatürk’ü pazarlık konusu dahi yapmayıp krala meydan okuyacak cesarete sahip Sayın Ali Koç, diğer tarafta ise kulüp başkanlarına “durumu idare edin” diyerek Arapların her isteğine evet demek için can atanlar.

Kısacası Sayın Ali Koç Suudi Arabistanlı yetkililerin skandal kararlarına boyun eğmeyerek Atatürk’ün ‘kırmızı çizgisi ve pazarlık konusu dahi edilmeyeceğini’ söyleyerek hem Araplara hem de Türkiye’deki Atatürk düşmanlarına 22 yıldır kimsenin veremediği cevabı tek başına vermekten geri kalmadı.

Bu durumda 57 yıllık ömrünün yarısını cephelerde savaşarak geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk

31 Mart Vakası 13 Nisan 1909

Arnavutluk İsyanı 15 Ocak 1911

Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911

İkinci Balkan Savaşı 1912- 1913

Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915

Doğu (Kafkas) Cephesi 1916-1917

Suriye-Filistin Cephesi 1917-1918

Kurtuluş Savaşı 1919 - 1923

Sakarya Savaşı 20 Ekim 1921

Büyük Taarruz 4 Mart 1922 savaşlarında olduğu gibi Aralık 2023’te Suudi’lere karşı vefatından 86 yıl sonra bile torunları atasına savaş kazandırmıştı.

Ne güzel de söylemiş Rahmetli Elçibey; “Sakın, Türküm demeyene ısrar etmeyin. Allah'ın bahşettiği şerefi istemeyenlere zorla şeref verecek halimiz yok ya.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01