CHP’de değişim olmamalı!

CHP'de eğer değişim olursa 31 Mart seçimlerinde alınacak başarısızlığın faturası Sayın Özgür Özel’e kesilir.

Bu da 13 yıldır CHP’yi başarıya taşıyamayan sayın Kılıçdaroğlu’nun kahraman ilan edilmesi anlamına gelir.

Yani koltuğa oturduktan 4 ay sonra seçime girecek olan Sayın Özel 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlere İYİ Partinin desteğini almadan girerse İstanbul, Ankara, Tekirdağ, Mersin, Hatay büyükşehir belediye başkanlıklarını tek başına alması asla mümkün olmaz. Keza yarım asıra 20 kala başta Deniz Baykal’ın hizipçiliği Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Atatürksüzleştirdiği CHP’nin 31 yıldır sürekli kaybeden bir parti durumundayken Sayın Özel’in 4 aylık bir sürede CHP’nin içindeki Atatürksüzleri temizleyip CHP’yi kuruluş ayarlarına getirmesini beklemek hayalcilik olur.

Devamında; sayın Özel’in de seçim arefesinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun üst yönetime atadığı ekibi değiştirmesi CHP içinde tartışmaya yol açar. Ve Sayın Özel’in de buna zamanı olmadığı için 31 Mart seçimlerine Sayın Kılıçdaroğlu’nun üst yönetimi dahil olmak üzere yine Sayın Kılıçdaroğlu tarafından belirlenen milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ve onların belirlediği delegelerle yola devam etmek zorunda kalır. Bu da Sayın Özel’i başarısızlığa Sayın Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu sevicilerin “değişim istediniz alın size değişim” diyerek kendilerini sütten çıkmış ak kaşık misali aklamalarının önü açılır.

Elbette CHP’de bir değişim olması gerekiyor ama bunu 31 Mart seçimlerinden sonraya bırakmak çok daha mantıklı olur. Çünkü CHP’nin yerel seçimlere ittifaksız girmesi CHP’yi başarıya değil Ak Parti'nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

Ve umarım Sayın Kılıçdaroğlu aynen Sayın Muharrem İnce de olduğu gibi bireysel kavgalarını CHP’ye dahil etmez. Yoksa Sayın Özel’in kurultayı kaybetmesiyle birlikte sadece Sayın Özel’i değil Sayın Özel’e destek veren Sayın İmamoğlu ve diğer muhaliflerin de siyaset sahnesinden silinmesine şahit oluruz.

Şimdi demem o ki; eğer hasat zamanı gelmeden karpuzu tarladan toplamaya kalkarsanız karpuz yerine kelek toplarsınız. Ve toplanan bu karpuzu ne yemek ne de satmak asla mümkün olmaz. O zaman bırakalım da 31 Mart günü 13 yıldır tarlayı karpuz eken Sayın Kılıçdaroğlu ve onun başarısızlığını 13 yıldır alkışlayan CHP’li milletvekilleri, CHP’li il ve ilçe başkanları ve delegelerin toplaması sağlansın. Eğer bunun aksi olur ve kelek olan karpuz Sayın Özgür Özel’e toplatılmaya kalkılırsa 1 Nisan günü CHP’nin kaybettiği belediyeleri değil CHP’nin içine yuvalanan Atatürksüzlerden nasıl kurtuluruzu konuşuruz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01