TSK’da neler oluyor?

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin ‘Hubb-i fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurdukları, hafta sonları ise bir evde toplandıkları ortaya çıkarken yaşanan bu olay sonrası yapılan “öğrenci ve sorumlu yöneticilerin görevden uzaklaştırıldı” söylemiyle konu sıradanmış gibi gösterilmeye çalışılsa da bence yaşanan bu olay yaklaşan felaketin sadece kaza ile duyulan ufacık bir kısmı olduğu idi.

Çünkü Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları sadece TSK’da değil devletin bütün kurumlarında çoğunluğu ele geçirmiş durumdaydı ve bu bile isteye yapılmıştı.

Eğer bugün bunun aksi olsaydı. Atatürk’ün fotografını takmayan Cemaatçi subaylara itiraz eden Atatürkçü subayların görevlerinden uzaklaştırılıyor olmasından rahatsızlık duymayan eskinin Genelkurmay Başkanı bugünün Savunma Bakanı Yaşar Güler’den “Olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınılmalı.” Yorumu gelmezdi. Demek ki sayın paşa TSK’ya bağlılık yemini ederken ayağını kaldırmış olmalı. Yoksa hiçbir subay yaşanan bu vahim olay karşısında ATATÜRK’ün fotoğrafını takmayı reddeden biri için “bir öğrenci subayımız” demezdi.

15 Temmuz sonrası kaleme aldığım birçok makalemde darbeye kalkışanların eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayının altın nesil dediği FETÖ’nün çocukları olduğuna vurgu yapmıştım. Hatta biraz daha ileri giderek Fetö’nün ele geçiremediği tek siyasi liderin Rahmetli Necmettin Erbakan olduğunu ve 28 şubat’a bakarak ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

Sonuç olarak; Ordudan vesayeti kaldırıp saraya ve cemaate biatkâr hale getirilirse o bir zamanlar “her şey vatan için ve vatan sana canım feda” diyerek koşan askerlerimizin canını Türk Halkı için değil tekbirler eşliğinde reis’e ya da cemaat’e feda ettiğine şahit oluruz.

Kaldı ki bizler bu senaryonun aynısını geçmişte yaşanan Ergenekon, Balyoz kumpasları ile TSK’nın şerefli ve onurlu türk askerleri darbeci gösterilip cemaatçi hakim ve savcılara kırdırılmasına ve toplum nezdinde itibarsızlaştırılıp tasfiye edilerek yerlerine cemaatçi subayların yerleştirilmesine defalarca şahitlik etmiştik. Bugün ise o aynı soyun devamı olan soysuzlar TSK’nın içinde yer alan alt kadro Atatürkçü subayları temizlemek için alçakça kumpaslar kurmanın peşindeydiler. Çünkü amaç Atatürk’ün kurmuş olduğu türkiye cumhuriyetini yıkmaktı. Bunun içinde yapılması gereken ilk şey TSK’nın ele geçirilmesiydi.

Nitekim Şanlı Türk Ordumuz cemaatçiler tarafından tek el silah sıkılmadan esir alınmışa benziyordu.

Hakan Sönmez

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01