Trabzonspor'dan Adama Traore bombası!

Trabzonspor'dan Adama Traore bombası!
Edin Visca'nın uzun süreli sakatlığı sonrasında sağ kanat takviyesi için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da birçok isim gündeme gelirken listeye alınan son yıldız Adama Traore oldu. Fırtına, bu sezon gösterdiği performansla Ada temsilcisinden ayrılmasına kesin gözle bakılan İspanyol futbolcu için teklif yapılacağını yazdı.

Başakşehir'i 1-0 yenerek hayata dönen Trabzonspor'da sağ kanat transferi için kollar sıvandı. Edin Visca'nın yokluğudna yıldız bir isim takviyesi yapmak isteyen bordo mavililerin gündemi bir hayli yoğun. Karadeniz temsilcisi son olarak Barcelona'da forma giyen ve şu an Wolverhampton'da oynayan Adama Traore'yi listesine ekledi. Eğer bu operayson olumlu sonuçlanırse elde edilen galibiyet sonrasında üst grupla zirve mücadelesi verme inancı daha da artacak Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibi de Abdullah Avcı'ya bugüne kadar elde etitği başarılarından dolayı iyi bir oyuncu teslim etmek amacında.



İki mevkide oynyayabiliyor

Fotomaç'ın haberine göre; Djaniny'i göndermeye hazırlanan Trabzonspor'da yerine gelecek isim olarak belirlenen Traore de forvet ve sağ kanat mevkilerinde oynayabiliyor. 1.78 metre boyundaki yıldız futbolcu için Barcelona ile görüşme gerçekleştirilecek. Şampiyonluk hamlesi olarak belirlenen Mali asıllı yıldızın mevcut takımında gösterdiği düşük performans da koz olarak kullanılarak anlaşma zemini bulunmaya çalışılacak. Zira Traore bu sezon 21 maçt sadece 2 gol atabildi


Adama Traore kimdir?

Adama Traoré Diarra (d. 25 Ocak 1996, İspanya/L'Hospitalet de Llobregat), FC Barcelona'da forma giyen profesyonel futbolcudur. Sağ kanat ve forvet mevkilerinde oynayabilmektedir. 27 yaşındadır.



Annesi Fatoumata ve babası Baba'nın 3 çocuğundan ikicisidir. Ailesi Mali'yi terk etti ve sırf çocuklarının geleceği için Barselona'ya yerleşti. Barcelona'nın daha fazla fırsatı olduğuna inanıyorlardı Traore futbolcu olarak burada oynamaya başladı. Adama Traore'nin ebeveynleri, aile kökenleri/kökleri Batı Afrika'da bulunan karayla çevrili bir ülke olan Mali'den gelen İspanyol göçmenlerdir. Batı Afrika ülkesi Mali, Sahra Çölü'nün yaklaşık yarısını oluşturuyor ve Afrika'nın en büyük sekizinci ülkesi. Adama Traore'nin ebeveynleri, çocukları için daha iyi fırsatlar sunacağına inandıkları bir şehir olan Barselona'ya yerleşmek için ülkeleri Mali'den ayrıldı. Sonuç veren bir karardı. Adama, ağabeyi Moha ve kız kardeşi Asa ile birlikte futbolu seven bir evde büyüdü. İspanya'nın Barselona şehrinde büyümüş biri olarak, onun ve tüm ailenin FC Barcelona sayesinde güzel futbol oyununa aşık olması doğaldı. Adama, kardeşi Moh ile birlikte CE L'Hospitalet'in komşu sahalarında futbol oynamaya başladığında, oyun sevgisi diğer sporlara galip geldi. Kısa süre sonra ikisi de inanılmaz ilerleme kaydettikleri bir kulüp olan Centre D'Esports L'Hospitalet'te futbol eğitimi almaya başladılar. Başlarda, her iki kardeş de yetenekli olduklarını ve futboldan büyük bir şey çıkarabileceklerini biliyorlardı. Ebeveynleri ve aile üyeleri, Moha ve Adama'nın doğru yönde ilerlediklerinden hiçbir zaman şüphe duymadılar. Daha yetenekli olduğu için erkek kardeşinden daha hızlı ilerleyen Adama Traore idi. 2004 yılında Traore ailesinin hayalleri meyvesini verdi. FC Barcelona'nın ünlü akademisi La Masia, Adama'yı denemeler için davet etti. Kardeşi Moha, iki yıl sonra komşu Espanyol tarafından davet edildi.

Komşu CE L'Hospitalet ile kısa bir sürenin ardından başarılı bir deneme sonucunda Adama Traoré, 2004 yılında sekiz yaşında FC Barcelona'nın ünlü akademisi La Masia'ya katıldı. O zamanlar ve bugün, dünyanın en büyük futbol akademilerinden biri olan La Masia'ya katılmak her çocuğun hayaliydi. Katıldıktan sonra küçük Adama için eğlenceliydi. Zorlu rekabete ayak uydurmak için doğum günlerini kaçırmak ve evinde sabırsızlıkla beklediği şeyler gibi pek çok fedakarlık yapması gerekiyordu. Kulüpte erken bir izlenim bırakması için tüm bu fedakarlıkları sergilemesi onu daha da yukarı taşıyacaktı. La Masia ile yolun aşağısında, Adama akademi kademelerinde ilerlerken ilerleme göstermeye devam etti. Kısa olmasına rağmen gücü, kudreti ve şimşek hızı onu gençlik seviyesinde ünlü yaptı. La Masia akademisindeki gelişim yıllarında patlayıcı hızı nedeniyle ' Usain Bolt ' lakabını kazandı.

O kadar iyi olduğu için Adama, daha yüksek yaş gruplarından rakiplere karşı sıklıkla kullanılmaya başlandı ve kendisinden daha yaşlı oyunculara karşı başarılı oldu.

La Masia'da geçirdiği günlerde hem sağ bek hem de forvet olarak kullanıldı.

Diğer çocuklar performans eksikliği nedeniyle son derece rekabetçi La Masia akademisine bırakılırken, Adama Traore tutkusunu işi haline getirme konusunda o kadar iyi değildi.

2013 yılında Adama Traore, Barcelona B takımının müdavimi oldu ve takım için 40'tan fazla lig maçına çıktı.

2014 UEFA Gençlik Ligi'ni kazanmasında Barcelona B takımına yardım etmede etkili oldu.

FC Barcelona takım B'deki etkileyici performansı ve kıdemli takım başlangıcından dolayı, Avrupa'nın her yerindeki kulüpler onun imzasının peşinden koştu.

14 Ağustos 2015'te Adama Traoré, Premier Lig kulübü Aston Villa'ya ve bir yıl sonra Middlesbrough'a katıldı ve burada hızını rakip defans oyuncularına çeşitli sorunlar yaratmak için kullanmaya devam etti.

Adama Traoré'nin Middlesbrough'daki başarısı, onu satın almak için gözünü kırpmayan Wolverhampton Wanderers'ı cezbetti.

Antrenörü Nuno Espírito Santo , hızını ve gücünü karşı ataklar yoluyla rakiplerinin yorgun bacaklarını cezalandırmak için kullanma görevinde muazzam bir başarı elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.