Trabzonspor'un Tonio Teklic transferinde Hajduk Split detayı! Birden fazla takım devrede

Trabzonspor'un Tonio Teklic transferinde Hajduk Split detayı! Birden fazla takım devrede
 DAMGA Editörü
Trabzonspor'un kadrosuna katabilmek adına uğraş verdiği Tonio Teklic transferinde yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. 23 yaşındaki futbolcudaki son durum oldukça dikkat çekici. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Yeni sezona Slovenya'nın Kranj kentinde hazırlanan Trabzonspor, çalışmalarına bugün kaldığı yerden devam edecek. Nenad Bjelica yönetiminde iddialı bir takım kurmak isteyen bordo mavililerde yeni gelişmeler de yaşanıyor. Son olarak Göktan Gürpüz'ü kadrosuna katan Fırtına'da iki isimle daha imza aşamasına gelindi. Onlardan biri Mehmet Can Aydın, diğeri ise Tonio Teklic. Hırvat futbolcuda ise yeni detaylar ortaya çıktı. İşte son gelişmeler...

goktan-gurpuz.webp

Göktan da bitti

Trabzonspor'un yeni sezonda rotasyonu en geniş tutmak istediği bölgelerin başında orta saha geliyor. Birçok oyun formatı ile mücadele etmeyi planlayan deneyimli teknik adam, rakiplere göre de farklı dizilişlerle sahaya çıkacak. Gözlem ekibinin önerdiği isimlerden biri de Göktan Gürpüz oldu. Borussia Dortmund alt yapısı gören gen. futbolcu için görüşmeler sonuçlandı ve transfer dün akşam KAP'a bildirildi.

goktan-gurpuz-trabzonspor.jpg

KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
"Profesyonel futbolcu Göktan Gürpüz'ün Kulübümüze kesin transferi konusunda, Borussia Dortmund ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; sözleşme fesih bedeli olarak herhangi bir ücret ödenmeyecektir. Ancak; Borussia Dortmund kulübüne, futbolcunun bir başka kulübe geçici ve/veya kesin transferinin gerçekleşmesi durumunda elde edilecek transfer bedelinin, FIFA dayanışma katkı payı düşüldükten sonra kalan kısmının %25'i ödenecektir.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;
2023-2024 futbol sezonu için 7.000.000.-TL,
2024-2025 futbol sezonu için 8.800.000.-TL,
2025-2026 futbol sezonu için 11.000.000.-TL garanti ücret ödenecektir.
Opsiyon hakkının Kulübümüz tarafından kullanılması halinde futbolcuya;
2026-2027 futbol sezonu için 14.000.000.-TL ve 2027-2028 futbol sezonu için 17.000.000.-TL garanti ücret ödenecektir.
Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla.
"

serkan-asan.webp

Serkan Asan yolcu

Dün akşam saatlerinde Abdülkadir Parmak'ı Sivasspor'a gönderen Trabzonspor, Serkan Asan ile de yollarını ayırmak üzere. Yönetim, bir süredir kampta denenen ancak yeterli bulunamayan 24 yaşındaki futbolcunun kontratını feshedecek. Nenad Bjelica'nın verdiği raporda Serkan'ın formunu kazanmasının uzun süre alabileceğini yazdığı öğrenildi.

mehmet-can-aydin.webp

Mehmet Can Aydın'da sona doğru

Serkan Asan'ı göndermeyi planlayan Trabzonspor'da gözler Mehmet Can Aydın'ın transferine çevrildi. Genç futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen yönetim, Schalke 04 ile yaptığı pazarlıklarda artık sona geldi. 21 yaşındaki futbolcunun birkaç gün içinde kampa katılacağı öğrenildi.

teklic.webp

Teklic bombası patlıyor!

Montassir Lahtimi'yi göndererek kontenjan futbolcusu olarak yeri açılan Trabzonspor'da gözler Tonio Teklic'e çevrildi. 23 yaşındaki futbolcu için alınsın raporu veren Nenad Bejlica, orta saha merkezi ve sağ kanatta oynayabilen vatandaşını farklı formasyonlarda oynatmak amacında. Transferi için NK Varazdin'e 1.2 milyon euro ödenecek.

tonio-teklicden-sasirtan-trabzonspor-hamlesi.jpg

Bjelica denegeleri değiştirdi

Transfer sürecinde farklı takımların ilgisini de çeken ve geçen sezon Hırvatistan liginin kadrosuna seçilen Tonio Teklic için Aberdeen ve PAOK'un da istekli olduğu öğrenildi. Ancak Hırvat basınına göre Nenad Bjelica'nın talebi, dengeleri değiştirdi ve Teklic kararını Trabzonspor'dan yana kullandı. Ayrıca Hırvatlar, 51 yaşındaki teknik adamın, ekibi ve kadrosunda çok sayıda Hırvat ismin yer alması hakkında; "Hırvat takımı kuruyor. Vatandaşlarımıza Türkiye'deki şampiyonluk mücadelesinde başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı. Diğer yandan Hajduk Split de transferden yüzde 40 pay alacak. Bu ücret 480 bin euroya denk geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.