Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı
Milyonları ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da yeni hafta sona eriyor. Bugünün lezzeti ise şefin özel pastası olacak. Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Nursel Ergin'in sunumuyla Kanal D ekranlarında yerini alan Gelinim Mutfakta, yeni bir haftaya daha veda ediyor. Dört takımın mücadele ettiği programda bugün şefin özel pastası hazırlanacak ve ardından puanlamalar gerçekleştirilecek. Peki, Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası malzemeleri

  • 18 dilim yarı tatlı çikolata, doğranmış
  • 10 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 5 büyük yumurtalar, oda sıcaklığında
  • 4 çay kaşığı beyaz şeker
  • 4 çay kaşığı çok amaçlı un
  • 1 tutam acı biber
  • 1 tutam tuz

23hj4g324hgj3.webp

Gelinim Mutfakta Şefin Özel Pastası malzemeleri

  1. Fırını önceden 425 derece F'ye (220 derece C) ısıtın. 9 inçlik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

  2. Yarı tatlı çikolatayı ve tuzsuz tereyağını, kaynayan suyun üzerinde bir çift kazanın tepesinde birlikte eritin, sık sık karıştırın ve çikolata ve tereyağı tamamen eriyip birleşene kadar lastik bir spatula ile yanlarını kazıyın. Isıdan çıkarın.

  3. Yumurtaları ve şekeri bir kasede çırpma teli veya elektrikli karıştırıcıyla soluk ve çok koyu bir kıvama gelinceye kadar 5 ila 10 dakika kadar çırpın. Unu, kırmızı biberi ve tuzu eleyin; birleştirmek için çırpın.

  4. Yumurta karışımının 1/4'ünü çikolata karışımına dökün; birleştirmek için karıştırın. Çikolata karışımını kalan yumurta karışımına dökün ve birleşene kadar karıştırın. Hamuru hazırlanan tavaya dökün.

  5. Önceden ısıtılmış fırında, yüzeyin altında bir çalkalama ile zar zor ayarlanana kadar 14 ila 15 dakika pişirin. Oda sıcaklığına kadar yaklaşık 30 dakika soğutun. Alüminyum folyoya sarın ve soğuyana kadar en az 1 saat buzdolabında saklayın.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.