2023 Yoga kursu fiyatları ne kadardır?

2023 Yoga kursu fiyatları ne kadardır?
Mental ve fiziksel bir rahatlama faydası olan Yoga egzersizi, günümüzde popüler hale gelmiştir. Peki güncel yoga kurs ücretleri ne kadar?

Yoga vücudu, ruhu ve zihni dengelemeye ve sakinleştirmeye yardımcı olan mental ve fiziksel bir egzersizdir. Özel yoga kursları ve fiyatları hakkında bilgileri araştırdık.

Yoga Kursu Fiyatları

Aylık 4 ders yoga kursu fiyatı : 850 TL

Aylık 8 ders yoga kursu fiyatı : 950 TL

Aylık 12 ders yoga kursu fiyatı : 1.500 TL

Aylık 16 ders yoga kursu fiyatı : 1.750 TL

Tek ders yoga kursu fiyatı : 300 TL

Özel tek ders yoga kursu fiyatı : 450 TL

Online yoga kursu fiyatı : 250- 700 TL arasında değişir.

Özel Yoga Dersleri

Özel yoga dersleri grup derslerinin aksine kişiye birebir verilir. Öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına göre planlanan özel yoga kursunun avantajları vardır. Öğretmen tüm dikkatini bir öğrenciye verdiği için öğrenci yoga pozlarını ve teknikleri daha doğru bir şekilde öğrenir. Öğrencinin sağlık durumu ve ihtiyaçları göz önüne alınarak program oluşturulur. Öğrenciler yoga yolculuğunda kendilerine özgü zorluklar ve kısıtlamalar ile karşılaşarak bunlar ile başa çıkmayı öğrenir.

Vinyasa Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga nedir?

Vinyasa yoga yoga pozisyonlarını akış içinde yapmayı vurgulayan bir yoga türüdür. Nefes pozisyonlar ile senkronize edilerek pozlar uygulanır. Nefes ile birlikte beden ve zihin rahatlar ve açılır. Bedenin gücünü ve esnekliğini artırmak için uygulanabilir.

Hatha yoga temel yoga pozisyonlarını nefes teknikleri ile kullanarak bedeni ve zihni rahatlamaya çalışır. Vinyasa yogaya göre daha nazik ve yavaş bir yoga türüdür.

Yin yoga statik ve çok yavaş bir yoga türüdür. Pozisyonlarda uzun süre kalmak ve nefes yolu ile bedeni rahatlamaya odaklanılır. Stresi azaltmak için uygulanabilir. Bağ dokusunu esnetip güçlendirir.

Restoratif Yoga nedir?

Bu yoga türü bedeni ve zihni rahatlatmaya, yenilemeye ve huzur bulmaya özgüdür. Stres yaşayan ve baş ağrıları çeken kişiler özellikle uygundur. Bu yogada statik pozlar kullanılır. Bu pozlar kan akışını hızlandırır ve zihni sakinleştirir. Genelde bir poz üzerinde 5-10 dakika kalınmasına odaklanır. Bu sayede beden derince rahatlar. Nefes teknikleri de içeren yoga türü, zihni rahatlatır ve sinir sistemini gevşetir. Stresli yaşama sahip olanlar için önerilebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.