Hangi besin, hangi hastalığa iyi geliyor! Bu bilgiler altın değerinde…

Hangi besin, hangi hastalığa iyi geliyor! Bu bilgiler altın değerinde…
Meyve ve sebzelerin zengin vitamin ve mineral içeriklerinin yanı sıra birçok hastalığa iyi geldiği de biliniyor. İşte o gıdalar ve faydaları…

Sağlıklı yaşamın ilk öğelerinden olan sağlıklı beslenme, vücudu çeşitli hastalıklardan koruyor. Uzmanların önerileri ışığında çeşitli gıdaları uygun porsiyonlar halinde tüketenler, sağlıklı yaşamın sırrını çözüyor. Farklı besinlerin, değişik hastalıkları iyileştirdiği bilinirken, hastalık oluşmadan önce tüm bu gıdaları tüketmek de sağlıklı yaşam için büyük önem arz ediyor. İşte tüm bu faydaları saymakla bitmeyen besinler ve iyi geldiği rahatsızlıklar…

Dr. Fevzi Özgönül, farklı gıdaların hangi hastalıklara iyi geldiğini açıklayarak yararlarını sıraladı.

Ispanağın bu faydasını kimse bilmiyor!

demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze içerdiğini ve bu nedenle ıspanağın vücudun direncini arttırdığını söyledi ve şunu ekledi;''Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur” dedi.

Sindirim dostu taze fasulye

Taze fasulyenin ise özellikle mevsiminde haftada 2 defa, tüketilmesi gerektiğini hatırlatırım. Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir.

Mide sorunu olanlar dikkat!

Biberiyede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazımsızlık ve sindirim sisteminin yavaş çalıştığı kabızlık gibi durumlarda, migren tipi baş ağrılarında faydalı olabilir. Hatta biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir.

Her derde deva sarımsak!

Taze sarmısakta mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.

Ağrıların düşmanı havuç!

Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.