iPhone’unuzu hızlandırmak için tüyolar

iPhone'unuz bazen eskisi kadar hızlı çalışmıyor olabilir, eski dosyaları silerek, virüsten koruma yazılımı yükleyerek ve kullanılmayan uygulamaları kaldırarak iPhone'unuzu hızlandırabilirsiniz. Fakat bazen bu önlemler işe yaramayabilir. Ek olarak, iPhone'lar da dahil olmak üzere birçok akıllı telefon aşırı soğuk havalarda arızalanır. Apple, eski iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatmak için yazılım kullandığı için 2017'de 21 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

Bunu göz önünde bulundurarak, iPhone kullanıcılarının telefonlarını benzersiz yöntemlerle hızlandırmaları çok önemli hale geliyor. iPhone'unuzu hızlandırmak istiyorsanız, öncelikle favori internet tarayıcınıza geçiş yapmalısınız. Burada çok fazla veri depolanır ve bu da telefonunuzu zamanla yavaşlatır. Örneğin, Safari veya Google Chrome kullanıyorsanız, bu uygulamaları ziyaret ederek önbelleği temizleyebilirsiniz.

Safari tarama verilerini temizlemek için iPhone'unuzda Ayarlar'a gidin, uygulama listesinden Safari'yi seçin ve Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle'yi tıklayın. En çok kullandığınız tarayıcı Google Chrome ise uygulamayı açın ve ekranın sağ alt köşesindeki üç noktaya tıklayın. Ayarlar > Gizlilik > Tarama verilerini temizle'yi tıklayın. Tarama Verilerini Temizle'ye dokunmadan önce Çerezler, Site Verileri, Önbelleğe Alınmış Dosyalar ve Görseller'i seçtiğinizden emin olun. İPhone'unuzu Chrome ile şişirmenizin nedeni, verileri burada depolamaktır. Ek olarak, açık sekmeleriniz varsa, bunları düzenli olarak kapattığınızdan emin olun. Telefonunuz yeniden başlattıktan sonra hala yavaşsa, başka bir şey yapmanız gerekir. Bu noktada telefonunuza lisanslı ve güvenilir bir antivirüs yazılımı kurabilirsiniz. Herhangi bir uygulama bir virüs tespit ederse, size virüslü dosyayı güvenli bir şekilde silme seçeneği sunar.

Ancak, iPhone'unuzun depolama alanını biliyorsanız, dosyalarınızı yedekleyebilir ve telefonunuzdan silebilirsiniz. Yani mağaza açmanın telefonu hızlandırdığını söyleyebiliriz. Ayrıca App Store'da ücretsiz olarak sunulan bazı uygulamalar da telefonunuzu hızlandırmak için oldukça pratik. Örneğin, Battery Saver uygulaması ücretsiz olarak sunulmaktadır ve güvenilirliğini yüksek puanlarla kanıtlamıştır. Uygulama, ne kadar belleğin kullanıldığını ve ne kadar boş alan kaldığını gösterir. Telefonunuz yavaş olsa bile cankurtaran olabilir. Bu uygulama, iPhone'unuzu kolayca optimize edebilir ve önbelleğe alınmış verileri kaldırabilir.

Tüm cep telefonlarında olduğu gibi, iPhone'unuzda kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Telefonunuzu günlük olarak yeniden başlatabilir ve tüm uygulamaları aynı anda kapatabilirsiniz. Bu aynı zamanda iPhone'unuzun RAM'ini de temizleyecektir. iPhone'unuzu hızlandırmak için otomatik indirmeleri ve arka planda uygulama yenilemeyi de kapatabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi