Türkçe İsimleriyle Tanıdığımız Çizgi Film Karakterlerinin Bilmediğiniz Gerçek İsimleri

Çocukluğumuzun vazgeçilmez eğlencelerinden biri de şüphesiz çizgi film izlemektir. Hatta sırf bunun için bile sabah erkenden kalkıp televizyon izledik. Bu yazımızda geçmişe yolculuk yaparak çocukluğumuzun olmazsa olmazlarından bazı çizgi film karakterlerinin gerçek isimlerini öğreneceğiz.

Temel Reis Çizgi Filminin Gerçek Adı “Popeye”

Türkçe anlamı ise "Pörtlekgöz". Temel Reis’in zeytin gözlü biricik aşkı Safinaz’ın gerçek ismi ise “Olive Oly”. Türkçede "Zeytin Oly" anlamına geliyor. Temel Reis’in en büyük düşmanı düşmanı Kabasakal’dan bahsetmemek olmaz. Küçükken nefret ettiğimiz Kabasakal’ın gerçek ismi aslında “Bluto”.

Varyemez Amca’nın Gerçek İsmi “Scrooge McDuck”

Türkçede "Cimri Ördekoğlu" anlamına gelmektedir. Ayrıca 2007'de 28.8 milyar dolarlık net servetiyle Forbes'in hayali servet listesinin başında yer aldı.

Red Kit’in Gerçek İsmi “Lucky Luke”

Türkçede "Şanslı Luke" anlamına gelmektedir. Red Kit'in isim babası Ferdi Sayışman, isim hikayesine gelirsek; "Bir arkadaşımın başlatmak istediği Red Rider diye bir dergi vardı. Bil Kit diye başka bir dergiden kopyaladım. Red Rider'dan Red Rider'ı, Bil Kit'ten Kit aldık, o da Red Kit oldu." dedi. Red Kit’in sadık atı Düldül'ü biliyoruz. Oysaki onun gerçek ismi “Jolly Jumper” Türkçe "Neşeli atlayan" anlamına gelmektedir. Red Kit’in şapşal köpeği Rintintin gerçek ismi ise aslında “Rantanplan.

Gargamel’in Azman İsimli Bir Kedisinin Gerçek İsmi “Azrael”

Türkçe anlamı Azrail. İyi ki Türkçeye tam anlamıyla çevirmemişler.

Şeker Kız Candy’nin orijinal ismi ise "Candy Candy"

Türkçe "Şeker şeker" anlamına geldiği için bizce güzel bir isim olmuş.

Flapjack'te yer alan mavi denizci Kaptan Yosun’un gerçek adı ise “Captain Knuckles”mış. Türkçede "Kaptan eklem" olarak çevriliyor.

Adını, gençken bir elini elektrikli su ısıtıcısına soktuğu ve sonra kendine tahta bir el yaptığı için aldı. Daha sonra yaptığı elin diğer elinden farklı olmasından rahatsız olmuş ve sağlam olan elini kesip yerine başka bir tahta el yapmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi