Çeşitli Lezzetler Denemeye Ne Dersiniz?

Türk mutfağının saymakla bitmeyecek lezzetleri olduğu herkesçe bilinen bir gerçek. Peki biraz uzaklaşıp farklı tatlara, dünya mutfağına bir bakmaya ne dersiniz? Dünyanın çeşitli yerlerinde farklı damak tatlarına hitap edebilecek binlerce eşsiz lezzet bulunuyor. Çeşitlilik isteyenler için kolayca yapılabilecek birkaç yemeğe bakmaya ne dersiniz?

Şu sıralar yaz mevsimiyle birlikte popülaritesini arttıran Yunanistan mesela. Yunan mutfağının Türk mutfağıyla olan benzerliği ortada. Peki ya farklı bir şeyler denemek isterseniz? Dolmanın hem Türk mutfağındaki hem de Yunan mutfağındaki yeri malum. Fakat bir farklılık isterseniz Yunan mutfağına ait asma yaprağında sardalyeyi denemelisiniz. Sardalye balığının asma yaprağına sarılmış fırın ya da ızgarada pişirilen versiyonunun tadına mutlaka bakmalısınız.

Biraz daha uzaklaşalım derseniz İspanyol mutfağından Gazpacho çorbasına hayır diyemeyeceksiniz. Hafif ve ferahlatan bir çorba olan Gazpacho çiğ sebzelerden yapılarak soğuk servis edilir. Genellikle domatesle yapılan bu çorba son yıllarda avokadolu, karpuzlu ve üzümlü olarak da hazırlanarak çeşitlendirilir. Hem serinlemek hem de karnınızı doyurmak için karşı konulamaz bir seçenek.

Acı sever misiniz? Acır deyince akla gelen ilk ülkelerden birinin Meksika olduğunu hepimiz biliriz. Baharat ve özellikle acı baharatların sıklıkla kullanıldığı Meksika mutfağı birbirinden çeşitli lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Hem ziyaret ettiğiniz de hem de evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz birçok seçenek mevcut. Son yıllarda ülkemizde de sofralarda yerini bulmaya başlayan Taco denemeye değer bir lezzet. Küçük tortilla ekmekleri, kavrulmuşb kıyma ya da tavuk fileto kullanarak içerisine bol acılı ve baharatlı malzemeler katıp bu nefis atıştırmalığı evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca Meksika’ya yolunuz düşerse de mutlaka denemelisiniz.

Uzakdoğu mutfağından bahsedecek olursak da Çin mutfağını göz ardı edemeyiz. Son yıllarda yine ülkemizde popüler olan ve denemeye değer çeşitli lezzetler bulunuyor. Ülkemizde bulunan Çin restoranlarında deneyebileceğiniz tatların ilki genelde Suşi olsa da Çin mantısı da son yıllarda gittikçe artan popülariteye sahip. Bizlerde bir kaşığa kırk adet mantının sığması uygun görülürken, Çin mutfağında bunun aksine sadece bir adet mantıyla bile doyabilirsiniz.

Çeşitli lezzetlerle dolu Türk mutfağının kalitesi bir yana, yeni lezzetlere açıksanız ve damak tadınıza uyacak farklı lezzetler arıyorsanız bu lezzetleri de mutlaka denemelisiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi