Yemekteyiz'in birincisi...

TV8'in en çok izlenen yarışmalarından birisi olmakla birlikte her kesimden insanın katılacağı bir platform olmasıyla bir hayli popüler Yemekteyiz. Geçtiğimiz hafta birbirinden iddialı 4 yarışmacı yarıştı. Kalan diğer ismi ayrı tutuyorum. Nedeni ise mutfağa ilk kez girecek olmasıydı. Yani bir bakıma eğlenmek ve potansiyelini ölçmeye gelmişti. Haftanın ilk gününden son ana kadar çekişmelerin yaşandığı, tartışmaların yapıldığı ve gülüşmelere sahne olan yarışmada birinci de belli oldu. Peki yarışmacıların performansı nasıldı?

6-10 Mayıs haftasının lideri ve 10 bin lira kazanan ismi Nejdet Yıldırım Bey'i kutlarım. Hak ettiğini düşünen 4 rakibinden aldığı puanlarla haftayı zirvede kapattı. İlk başta onu söyleyeyim. Tat uzmanı değilim. Yemekler üzerinden puan verebilmek ya da değerlendirme yapabilmek imkansız. Ekran önündeki yarışmacıların tavır ve davranışlarını ele alarak ben de kendime bir sıralama çıkardım.

Selma Yüzeil: Ağırbaşlı bir insan olarak göze çarptı. Aslında burası her ne kadar yemek sergileme yeri de olsa bir yarışma. Biraz keyif almak, eğlenmek ve gülmek gerekiyor. Rakipleriyle sürekli tartışmaya girdi. Bu sebeple belki de en güçlü menüye sahip olduğu yarışmada birincilik elde edemedi.



Seda Çalışır: Daha önceki mesleği yer hizmetleri personeli ve şimdiki işi spikerlik olmasından dolayı çok konuşkan ve kendini iyi anlatan biri olarak göründü. Yarışmadaki rakiplerini kırmamak için çaba etti. İddialı bir açıklaması olmadı. Bu sebeple de en çok dikkat çeken isimlerin başında geldi. Seda Hanım'a ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Sosyal medyada geçen haftanın en çok aranana ismi oldu Yemekteyiz yarışmacıları arasında. Takipçi sayısını da 3'e katlayan Seda Hanım'a bundan sonraki hayatında başarılar dilerim.





Büşra Malta:
Liseden yeni mezun olmuş. Yaşı 18-19'du. Yarışmaya katılma amacı ilgimi çekti. Bir bakıma haklıydı aslında. Yarışmada gençlerin yemek yapılacağına pek şans verilmiyor genelde. Bu algıyı kırabilmek adına katılması çok iyiydi. Keşke yarışmadaki rakiplerine de aynı doğrultuda davranabilseydi. Gençliğin verdiği heyecan ve sıcakkanlılık olabilir ama büyüklere yine de ölçülü yaklaşmakta fayda var.



Nejdet Yıldırım: Restoran yöneticiliğinin kendisine sağladığı avantajı iyi kullandı. Tecrübeli aday olarak yarışmaya katılan Yıldırım'ın herkesle muhabbeti de çok iyiydi. Zaman zaman tartışmalar yaşadı ancak genel anlamda örnek bir yarışmacı oldu.



Hakan Yayık: Daha önce yarışmaya katılan bir yarışmacının arkadaşıymış. Savaş Bey'in programdaki görüntüleri hatırlatıldığında herkes Hakan Bey'in sadece eğlenmek amacıyla geldiğini ve yarışmanın umrunda olmadığını düşünmüştü ama yaptığı yemekler ve aldığı puanlarla herkesi şaşırttı. Birinciliğe yetmedi belki ama kendisindeki potansiyeli gördü en azından. Hakkaniyetli davranmaya çalışması da takdire şayandı.



Gözlemler üzerinden oluşturduğum sıralama ise şöyle;
1
- Seda Çalışır
2- Necdet Yıldırım
3- Büşra Malta
4- Hakan Yayık
5- Selma Yüzeil

Twitter:
Instagram:

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi