Rahsa Pınar Çetinkaya

Rahsa Pınar Çetinkaya

Büyükçekmece sanatseverler cenneti

İsmini Cumhuriyet döneminde, sahneye ilk çıkan Müslüman kadın olan Bedia Müvahhit’ten alan, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi tiyatro gösteri salonu 500 kişi kapasiteli bir salon. Büyükçekmece halkının, sanata duyarlılığını burada da görmek her zaman mümkündür. Oyunlar kapalı gişe oynuyor. Yoğun bir ilgi söz konusu mütemadiyen. Sanatsever başkan ve sanatsever halkın birleştiği nadide güzel ilçelerden biridir Büyükçekmece. Büyükçekmece’yi sanat cennetine çevirdiğiniz için teşekkürler Sayın Hasan Akgün.
Sanatseverlerin yoğun ilgisi yüzünden, bir sonraki oyunun biletleri, internet ve direk satışlar aynı gün içerisinde tükeniyor. Bilet satış sistemini bu yıl değiştirdiler, çok da güzel oldu fakat sanatseverlerin cenneti olan Büyükçekmece halkının ilgisi yüzünden, biletleri temin etmek bu anlamda biraz zor oluyor. 
Birçok kez gitmeme rağmen, dönem dönem bilet bulmak için bir hayli zorlanıyorum ve gidemediğim oyunlar içinde üzüldüğüm olmuştur. 
Ama bu sefer, zorlanmama rağmen bilet bulamadım. Ve Büyükçekmece Kültür ve Sanat İşleri müdürü Sayın Nazan Karagözoğlu sayesinde çok istediğim oyunu protokolden eşim ile birlikte seyretme fırsatım oldu. Kapalı gişe oynanan bu oyun için, bilet bulmak zor olmasına rağmen yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim Nazan Hanım. Sizin sayenizde çok sevdiğim sanatçı Çiğdem Tunç’un oyununu izleyebildim. Beni ne kadar mutlu ettiniz anlatamam. 
***
Çiğdem Tunç Tiyatrosu bu sefer de Yeşilçam’ın önemli karakterlerinden biri olan “Şöför Nebahat” oyunu ile izleyici karşısına çıktı ve yine büyüledi. Yıllar önce izlediğimiz sinemanın birebir oyunu değil öncelikle bunu belirtmeliyim. Oyunu yazan Barış Bölükbaşı; aşkı, iyiliği, dayanışmayı ve arkadaşlığı fevkalade güzel bir şekilde anlatmış. Tiyatronun kurucusu ve yönetmeni, yılların eskitemediği çok yönlü nadide sanatçı Çiğdem Tunç, başarılı bir kadro ile sahne aldı. Oyuncular Çiğdem Tunç, Murat Parasayar, Abidin Yerebakan, Sema Aras, Melih Çardak, Deniz Salman, Gökçe Çiçek Özülkü, Onur Sarıaltın, Deniz Değirmenci, Alper Çorumlu, Çağrı Erceber, Soykan Kişioğlu… 
Sahnelerin ve sinemanın tanınmış simalarını bir arada görmenin ayrı bir keyfini yaşattığı için teşekkürler büyük sanatçı Çiğdem Tunç… Ne diyordu Bülent abla fevkaladenin fevkinin de fevkinde. Kısa ve öz anlatım sanırım böyle olur.   
2 perdelik müzikli, eğlenceli ve bir o kadar da anlamlı konuşmalar ile önemli bir temayı sahneye taşıdı. Kostüm ve dekor da oyun ve oyuncular kadar özenle, itinayla seçilmişti. Nostalji içeren oyunun her adımında değişik duyguları bir arada yaşabiliyorsunuz. Kâh eğlenip kâh üzülebilirsiniz ve birden tekrar kendinizi eğlenirken görebilirsiniz. 
Çiğdem Tunç oyun bitiminde, oyuncuları tek tek tanıtırken; o kadar saygı dolu, sevgi dolu ve oyuncularının gerek tv gerekse tiyatro sahnesindeki başarılarını anlatması da takdir-e şayan bir durumdu. Oyunun sonunda, tüm ekipten büyülenmiş olan seyircilerinin ayakta alkışları da enfesti. 
Her karakter ayrı bir dünyayı içine alan ve birlikte muhteşem bir gösteriye imza atan tüm oyunculara tek tek teşekkür ve tebriklerimi sunarım. 
Yolunuz açık olsun ve başarılarınız daim olsun…
Selam ve sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahsa Pınar Çetinkaya Arşivi