Esenyurt, Çapan, Doğan, Tekin

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, geride bıraktığımız haftasonu partisinin Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayları ile kahvaltıda bir araya geldi.
CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayları; Kemal Deniz Bozkurt, Seyfettin Başkan, Dilek Koçak, Atakan Çiftçi, Taner Uluğ, Cengiz Kaya, Kurban Aslan ve Tuncer Marangoz'un katıldığı toplantıda bulunan birisi olarak izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım.
***
1989 seçimlerinde (o zaman SHP ile) partisinin bayrağını Esenyurt'a dikerek, 1989, 1994 ve 1999 seçimlerinde üç dönem başarılı bir belediye başkanlığı görevini yürüten Dr. Gürbüz Çapan deneyimlerini aday adaylarına aktararak sözlerine başladı.
Esenyurt'ta yeniden iktidar olmak için bir sebep olmadığından, ilçenin yeniden sosyal demokrat bir yönetime ihtiyacı olduğundan, Esenyurt ile başlayacak kıvılcımın önce İstanbul ardından Türkiye'ye yansıyacağından bahsetti Çapan.
Ve can alıcı ifadesini üstü kapalı vurguladı.; Biz şayet Esenyurt'a yeni bir belediye başkanı veya Cumhuriyet Halk Partisi'ni derleyecek toparlayacak bir aday arıyorsak şayet o kişi de sizlerden birisi olmalı. Sizin dışınızda birileri buraya hevesleniyorsa o kişi Celal Doğan'sa şayet hepimiz eyvallah deriz.
Yoook, başka birileri hevesleniyorsa bu işler o kadar kolay değil...
***
gürbüz çapan
İşte Gürbüz Çapan'ın bu çıkışı her ne kadar masada hiçbir şekilde adı geçmese de benim aklıma CHP Milletvekili Gürsel Tekin'i getirdi.
Bilindiği üzere son günlerde bazı basın organları Gürsel Tekin'i Esenyurt adayı olarak yazmaya başladı.
Aslında eski Gaziantep Belediye Başkanı ve HDP milletvekili Celal Doğan da bu ilçeye aday olarak yazıldı çizildi.
Ancak Gürbüz Çapan'ın tavrı netti.
Biz bu ilçenin emekçileri, neferleri, erleri, askerleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin fertleri olarak Esenyurt'a gösterilecek yeni belediye başkan aday adayları üzerinde de hakkımız var demek istiyordu Çapan.
Ve Çapan'ın bu çıkışı masanın etrafında etrafında bulunan isimlerin çoğundan da olur alıyordu.
***
Gerçi Gürsel Tekin'in ağzından bir Esenyurt veya Kadıköy açıklaması çıkmadı.
Tekin, CHP'nin İstanbul'u kazanabileceğini, İstanbul'un her karış toprağını adım adım bildiğini, İstanbul'un her sorununu tek tek çözeceğini, aday olduğu taktirde açık ara ile CHP'nin bayrağını İstanbul'a dikeceğini açıklayarak ilk önce bu yönde aday adayı olmuştu....
***
Yazımı yazarken tam bu noktada durdum ve (adı geçtiği için) CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'i aradım.
Yazımın üst kısmını olduğu gibi aktararak sordum; Sizin herhangi bir ilçe veya Esenyurt talebiniz var mı?
Telefondaki Tekin şunları söyledi; 'Bakın benim İstanbul talebim var. Şayet ilçe olsa kendi ilçem var. Esenyurt gibi ilçelerde bizim çok değerli arkadaşlarımız var. Kısmetse onların aday olmasını ve kazanmaları için destek vereceğiz. Bunlar neden çıkıyor biliyor musunuz? Esenyurt, Bağcılar ve Ümraniye'de yapılan kamuoyu anketinde kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz sorusuna verilen cevaplardan CHP'den benim, AKP'den de Binali Yıldırım'ın adı çıkıyor. Sancaktepe'de yüzde 54 ile ben çıktım. Çünkü ben kulisimi Ankara'da değil, İstanbul'un ilçelerinde, AKP'nin hakim olduğu ilçelerde yapıyorum....'
***
Durum bu.
Çapan Esenyurt için hemen hemen hergün kulis yapıyor.
Çalışmalar yapıyor.
Kafa patlatıyor.
Yine toplantıda Çapan (bu defa isim vererek) 'aslında bakarsanız Esenyurt'a en iyi Bülent Kerimoğlu yakışır. Zira Kerimoğlu çok güçlendi ve Bakırköy'de seçimleri aldığı gibi Esenyurt'u da alabilir. Neden olmasın?' diye de söyledi.
***
Anlayacağınız Dr. Gürbüz Çapan aday adayı veya aday olmasa da Esenyurt üzerinde, CHP Esenyurt üzerinde etkili olmak istiyor.
Partisinin başarılı olması için, Esenyurt'ta yeniden iktidar olması için toplantılar yapıyor, görüşmeler yapıyor ve aday adayları ile ilgili de son cümlerisini şöyle kuruyordu; 'Ben sizin erinizim. Beni istediğiniz zaman arayabilir, istediğiniz bir görevi verebilirsiniz. Bana düşen size erlik yapmak, yardımcı olmak. Cumhuriyet Halk Partisi şayet Esenyurt'ta, İstanbul'da veya Türkiye'de başarılı olacaksa sizin gibi dürst ve pırıl pırıl fertleri sayesinde başarılı olacaktır...'

İnce ve Kılıçdaroğlu öğretmenler gününde görüşecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 24 Kasım Öğretmenler Günü CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek.
Bu kritik görüşme böyle kritik bir günde yapılacağı için ister istemez akıllara 'Kılıçdaroğlu öğretmenler günü öğretmen İnce'ye jest yaparsa' fikrini de getiriyor. 'Kılıçdaroğlu bilerek bu güne randevu verdi ki sen git öğretmenlik yap, siyaseti bizlere bırak' fikrini de getiriyor.
Tabi bunlar işin esprisi.
Şimdiden CHP'de gözler 24 Kasım'da diyebiliriz.
Acaba Muharrem İnce kendisi ve destekleyeceği adaylar için bazı taleplerde mi bulunacak yoksa Kılıçdaroğlu'nda karşılıksız destek vereceğini mi açıklayacak...
Seyit Torun, İnce'nin fotoğraflarını sildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun vefat eden Edirne Milletvekili Edin Bircan'ın cenaze töreni sonrası twittir hesabından yaptığı paylaşımda Muharrem İnce'nin fotoğraflarını farkeder farketmez silerek yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını koydu.
Bu durumu da fark eden takipçileri Seyit Torun'a mesaj yağdırarak tepki     gösterdiler.
Muharrem İnce'nin fotoğrafına tahammül gösterilmemesini eleştiren partililer Seyit Torun'un paylaşılan bir fotoğrafı silmesinin ne CHP'ye ne de siyasi etik kurallarına yakışmadığını dile getirdiler...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi