Facebook anketim ne demek istedi?

Seçim ortamında ciddi bir anket şirketine ciddi bir anket yaptırmaya kalktığınızda yüzbinlerce lirayı gözden çıkartmanız gerekiyor.
Ben de ne yaptım.
Geçtiğimiz hafta facebok profilimden bir hafta yayında kalmak şartı ile bir anket yaptım.
''Büyükçekmece 31 Mart’ta kimi seçecek?'' sorusu altında; Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün'ün ve Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ın fotoğraflarını da ekleyerek oylamaya sundum.
İşte anket rakamları;
Toplamda 3200 (üç bin iki yüz) kişi oy vermiş.
AK Parti adayı Mevlüt Uysal'a 1900 (bin dokuz yüz) oy.
CHP adayı Hasan Akgün'e 1300         (bin üç yüz) oy.
Oranlar ise şöyle; % 59 Uysal, % 41 Akgün.
120 kişi anketi beğenmiş.
103 kişi kendi profilinde paylaşmış.
182 kişi ise ankete yorum yapmış.
Şimdi bu yorumlardan bazılarını sizlerle paylaşacağım.

Bu anketi yapmamızdaki amaçlardan birisi de insanlara içlerini dökme şansı vermekti.
Biliyorum, sosyal medya anket verileri tam anlamıyla gerçeği yansıtmaz.
Ancak az da olsa adaylarla ilgili bizlere ip ucu verir.
Örneğin.
CHP adayı Hasan Akgün'ün lehine yorum yapanlar genelde düz mantıkla CHP'ye oy veren seçmen ağırlıklı görülmekte.
AK Parti adayı Mevlüt Uysal'a oy verenler ise daha çok değişim isteyen, yenilik isteyen, yeni proje bekleyen seçmenler ağırlıklı olarak görülmekteler.
Dileyenler ; https://www.facebook.com/mehmetmert12 adresindeki facebook profilimden ankete ulaşarak o yorumları okuyabilirler.
Herhangi bir ticari durum söz konusu değil.
Herhangi bir şekilde A adayı veya B adayı ne yerme ne de övme durumu söz konusu değil.
Sadece bir hafta süre ile bu ankete ulaşan kişilerin oyları ve yorumları ortada o kadar.
Tabi ki yukarıdaki oranların seçime yansıması da mümkün olmayabilir.
Dediğimiz gibi amaç insanlara sosyal medyadan içlerini dökme şansı vermekti ve o yorumların bazılarını da buradan paylaşmaktı.
Şimdi sizleri bu yorumlarla ve anket görseli ile baş başa bırakarak sırası ile diğer ilçeler için de anket yapacağımızı ama bir hafta sürenin çok uzun olduğunu düşünerek bir veya iki gün sürede anketi tamamlayacağımızı belirtelim.
Anketimize gelen yorumlardan bazıları!
Aytaç Yalazman Şensen: Her ikisine de oy vermeyeceğim.
Muhammet Gür: İki adaya da oy yok ikisi de beni ve savunduğum düşüncelerimi temsil etmiyor.
Uğur Yüzbaşı: Tabii ki Mevcut İBB Başkanı olan nereli ve nerede oturuyor sorusuna muhattap olması doğru olmayan İstanbul’un her karesine hakim olan Mevlüt Uysal’ı seçecek diye düşünüyorum. Büyükçekmece'de ki AK Parti adayının projelerini vaat değil de direk temelini atabilecek kapasitede olduğunu Büyükçekmece halkı anlamış olmalı ki anketlerde Mevlüt Uysal çok önde gözüküyor mübarek olsun...
Tanju Ocak: İBB Başkanlığı'na vekalet ederken Büyükçekmece için nokta kadar iş yapmamış şimdi bol kepçeden vaatler sallıyor. İlginç olan bu boş vaadlere inananların olması. Takım tutar gibi oy verilmez azıcık bilinçli olmak lazım.
Aydın Şimşek: Mevlüt Uysal'ı başa getirinde Büyükçekmece Gölü'nü kurutup binalar diksin... Sonra neden gölü kurutup binalar diktigini sorarlarsa "Daha büyüğünü     yaptık, bakın işte " diyerek Maramara Denizi'ni göstersin.
Köksal Altay: Mevlüt Uysal Büyükçekmece için bir şans. Bunu iyi değerlendirin. Mevlüt Başkan ile gönül belediyeciliği kurulacak.  
Ömürcan Külünk: Sahte hesaplarla Hasan Akgün'e oy vermiş olabilirler. Allah'ım bize akıl verenler 25 yıldır hangi vaadini ve projesini görmüş de oy veriyorlar. Mevlüt Uysal gelecek Hasan 
Akgün gidecek
İnanç İnan: Mevlüt Uysal tabiki yeter. Artık sahili paralı yaptı kafelere peşkeş çekti millet denize giremiyor oturacak yerleri mısırcıya dondurmacıya kiraya verdi. Oturmaya yer bulamıyoruz zabıtaya şikayet ediyoruz ilgilenmiyor kulak arkası ediyorlar, oturdukları yerden çıkmıyorlar sahilde yapılan ne var halk için ben göremiyorum.
Selma Avcı: Büyükçekmece'yi Büyükçekmece yapan Hasan Akgündür. Nankör olmayın. 
Emel Aktaş:  Hasan Akgün Büyükçekmece'nin mimarı Büyükçekmece başkanını bırakmaz Büyükçekmece de bizim başkan da bizim. Ankete gerek yok 6. dönemde de başkanımızla yola devam.
Ekrem Levent Küçük Ali: İki yıldır İBB Başkanı iken metroyu getirmedi. İlçe belediye başkanı olunca mı bunları yapacak? Seçilirse yapacağını söyleyen bir hizmetle beraber olmak akıl fukaralığıdır. Bir de hükümetin belediyesi olmadığı halde tüm kısıtlamalara rağmen mücadele eden Dr. Hasan Akgün, durmadan her engellemeye rağmen koşan bir başkan. İller Bankası'ndan belediyelere dağıtılan paralar var. Esenyurt, Bahçelievler, Başakşehir gibi. Bunların bütçeleri hep arttı. Büyükçekmece'nin ki     düşürüldü.
Özlem Yılmaz: Doğma büyüme Büyükçekmeceli olarak bu ilçenin mimarı olan Dr. Hasan Akgün diyorum. Zaten 100 yıl geçse de konuşulacak güzellikleri ile anılacak işler yapıt. Seçimler ve anketler görünen yaşanan gerçekleri asla değiştirmeyecektir. Tabii ki Dr. Hasan Akgün...
Eren Savaş: Büyükçekmece değerlerine sahip çıkacak ve belediye başkanımız Dr. Hasan Akgün ile mutluluk şehrimizde yaşamaya devam edecektir. İthal adaylar ile bilinmeyenleri kabul etmeyecektir.
İdris Yünlü: Tabii ki de Mevlüt Uysal olacak. Durmak yok yola devam diyorum. Allah'ın izniyle teröristler ile hiç işimiz olmaz. Allah o teröristlere oy verenleri ıslah etsin inşallah!
Halil Kütükçü: Yaklaşık iki yıl önce Büyükçekmece'ye taşındım. Yeni yapılan bir site ve sokakta idi yerimiz sokağımızda aydınlatma ve kaldırım eksiği vardı. BEDAŞ'ı defalarca aradık gelen olmadı belediyeyi aradık sağolsunlar aydınlatma ve kaldırım eksiğimizi tamamladılar ve evimize de yeni taşındığımızda çiçek hediye edilmişti. Tüm site sakinlerine daha önce Kağıthane'de oturuyordum buraya geldiğim de bu kadar yeşil alan ve sahil düzenlemesini gördüğümde hayran kaldım. Çok katlı binaların olmaması ve tam bir aile kenti olması beni oldukça memnun etti. Böyle güzel bir ilçeyi bu zamanda bizlere bıraktığı için Başkan Hasan Akgün'e çok teşekkür ederim. Yolu açık Allah yardımcısı olsun.
Ufuk Öz: İnsanın yıllardır oy verdiği adamın kendi veya yardımcılarının ağzından Kumburgaz, Bahçelievler Mahallesi civarı için yatırım yapmaya değmez, süsleriz yeter. Ekinoba ve Mimaroba'dan oy alsak yeter diyen bir yönetime oy yok! Siz CHP'lileri de küstürdünüz. Benim mahallem yılı yılı aynı. Belediye bütçesiyle yapılmış hiçbir şey yok.

BU YIKIM BEYLİKDÜZÜ'NE YAKIŞMADI!

Gece yarısı operasyonlarına ülke olarak alışığız.
Sabahın köründe evinden alınanlar.
Dükkanı basılanlar.
Kim yaparsa yanlış yapıyor.
Kimin için yaparsa doğru yapmıyor.
Beylikdüzü'nün tam ortasında hepimizin durak yeriydi Küba Kafe ve Restoran.
Genç, heyecanlı, namuslu, dürüst iki ortak işletiyordu Can ve Mehmet.
Dün sosyal medyada bu mekanın Beylikdüzü Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldığı fotoğraflarını gördüğümde içim cız etti.
Bilemiyorum tabi içeriğini.  Mutlaka yasaldır ve belediye ekipleri işini yapmıştır.
Ama konuştuğum kadarıyla ansızın gelmişler ve mekan sahipleri özel eşyalarını toplamadan yıkım gerçekleşmiş.
Mekanda bir de kedilerin yuvası varmış ve o kedicikler de ölüvermiş.
Tek kelime ile bu yıkım yakışmadı.
Kim talimat verdi ise doğru yapmadı.
Bilemiyorum Beylikdüzü'nde benzer mekanlar var mı ve yıkılacaklar mı?
Ama şayet benzer mekanlar varsa ve haklarında yıkım kararları varsa bu şekilde yıkılmaları Beylikdüzü'ne, İstanbul'a, Türkiye'ye hiçbirşey kazandırmaz....
Aksine huzursuz, mutsuz, kindar insanların yaşadığı bir kente dönüşür...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi