Erdoğan Toprak: Kaftancıoğlu ve Salıcı varsa yokum!

CHP’de ilçe kongrelerine Erdoğan Toprak damgası vuruldu. Beşiktaş ve Kartal Belediyesi’nin de desteğini arkasına alan Erdoğan Toprak altı ilçe kazandı. Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Bahçelievler, Zeytinburnu, Çekmeköy ilçelerinde Toprak’ın desteklediği aday seçimi kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra danışmanlık görevinden alınan Erdoğan Toprak bir kere daha küllerinden doğdu. Toprak’ın İstanbul il kongresinde Canan Kaftancıoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı’nın masada olmadığı her formülde KılIçdaroğlu’yla birlikte hareket etme kararı aldığı iddia edildi. Toprak’ın Kılıçdaroğlu’yla birlikte hareket etmesi durumunda tek adayla seçime gidilmesi planlanıyor. Aday ismi netlik kazanmadı ancak 3 Eylül’deki Kartal ilçe kongresinden sonra Kılıçdaroğlu’nun İstanbul adayı belli olacak.

CHP’de mahalle delege seçimlerinden önce herkes İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir çok ilçeye damga vuracağını söylüyor. İmamoğlu ve ekibi istediğini alamadığı ilçe kongrelerine Erdoğan Toprak damgası vuruldu. Yedi dönemdir milletvekili olan Toprak, İstanbul’da altı tane ilçeyi kazandı. Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Çekmeköy ilçelerini Toprak’ın desteklediği aday kazandı. Toprak, kalan ilçe kongrelerinden en az bir tanesini daha kazanmayı hedefliyor.

Toprak masada kimseyi istemiyor
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra danışmanlık görevinden alınan İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, kongrelerde bireysel çalıştı. “Değişim” isteyenlerle birlikte hareket etmeyen Toprak, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i yanına alarak gövde gösterisi yaptı. İki belediyenin imkanlarını kullanarak altı ilçe kazanan Toprak’ın İstanbul’da Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceği adayı desteklemek için şartı var. Toprak, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı masada istemiyor. Kulislerde konuşulanlara göre Toprak’ın bu iki ismin masada olması durumunda Değişimcilerle birlikte bir aday çıkaracağı konuşuluyor.

Maddiyat devreye girdi mi her şey mümkün
İlçe kongrelerinde delegeyi ikna etmek isteyen adaylara ilginç talepler geldi. Kimi bir yemeğe fit olurken, kimi kredi kartı borcunu ödetti,, kimi de işsiz olan aile bireylerini işe sokturdu. CHP’deki ilçe kongrelerinde yapılan pazarlıklarla ilgili Damga’ya konuşan üst düzey partili, “Erdoğan Toprak iki belediyenin gücünü de alarak 6 ilçe kazandı. Kartal’ı da kazanması muhtemel. Delegeleri çok iyi çözmüşler. Nasıl ikna edeceklerini çok iyi biliyorlar. Maddiyat devreye girdi mi kazanılmayacak ilçe yoktur” diye konuştu.

İmamoğlu sadece 4 ilçe kazanabildi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hemen sonra “Değişim” isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ilçe kongreleri hüsranla sonuçlandı. İmamoğlu’nun sadece Tuzla, Beylikdüzü, Silivri ve Esenler’i kazanması dikkatlerden kaçmadı. Esenler’de seçilen delegelerin Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu konuşuluyor. Sadece Tuzla, Beylikdüzü ve Silivri’yi tam anlamıyla kazanan İmamoğlu’nun bundan sonra nasıl bir yol haritası çizeceği merak ediliyor. CHP kulislerine göre “Değişim” çağrısından ümidini yitiren İmamoğlu’nun geçtiğimiz hafta bir açıklama yapmak zorunda kaldığı konuşuluyor. Ümitlerini yitiren İmamoğlu ve ekibinin geçtiğimiz hafta yapılan ilçe kongrelerinde sahaya çıkmadıkları gelen bilgiler arasında.

Aday 3 Eylül'den sonra belli olacak
İlçe kongreleri 3 Eylül tarihinde Kartal kongresiyle tamamlanacak. Şu ana kadar Gürsel Tekin, Selçuk Sarıyar, Mehmet Ali Yüksel ve Berhan Şimşek isimleri dillendiriliyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir ismi aday yapacağı açıklaması bekleniyor. Kulislerde İstanbul için iki senaryo konuşuluyor. Birincisi tek adayla seçime gitme formülü. İkincisi ise Erdoğan Toprak ile Değişimcilerin birlik olup Kılıçdaroğlu’nun adayının karşısına bir aday çıkarma formülü üzerinde duruluyor. Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu ve Salıcı’yı masanın dışında bırakıp bırakmayacağı merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ercan Öztürk Arşivi