Değişim isteyenler de değişsin

1963 yılında Sinop’ta doğdu. İlk ve orta eğitiminin Erfelek’te tamamladıktan sonra Denizli Yüksek Okulundan mezun oldu. Güvenlik soruşturmasına takıldığı için dört yıl süreyle mesleğini yapamadı. Çok istediği öğretmenliğe ancak dört sene sonra kavuştu. Sinop’ta birçok ilçede öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Bir süre sonra Erfelek Belediyesi'nde Başkan yardımcılığı yaptı. Partisinin ön seçimine katılabilmek için mesleğinden istifa etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu 2002 seçimlerinde Sinop’tan milletvekili oldu. Belki de CHP o seçimde çok sayıda ili ön seçimle belirlemeseydi milletvekili olamayacaktı. Siyasetteki yükseliş bitmiyordu. 2007 ve 2011 yılındaki seçimlerde de Sinop’tan milletvekili olduktan sonra 2015 yılındaki Haziran seçimlerde kendisini garanti altına almak için seçim bölgesini İstanbul’a kaydırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biriydi. Onun için de İstanbul Üçüncü Bölge’nin ilk sıralarında hep kendisine yer buldu. MYK üyeliği, PM üyeliği ve CHP Genel Başkan Yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulundu. Son olarak Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. Hüsranla biten son seçimlerden bir gün sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açılan “Değişim” fitilini ateşleyenlerden biriydi. Bu kişi Engin Altay’dan başkası değildi. Altay, 59 yaşında olmasına rağmen bir başka CHP'li Erdoğan Toprak’la birlikte TBMM'de en uzun süreli milletvekilliği yapan bir isim.

Koltuğa yapışan siyasetçi istemiyoruz!

Önceki gün ifşa olan zoom toplantısına katılanları gördükten sonra CHP’de aslında değişecek olanın sadece Genel Başkan olacağını bir kere daha görmüş olduk. CHP’de değişim isteyenlerin de değişmesi gerekiyor. Ekrem İmamoğlu’yla birlikte o toplantıya katılan diğer isimlerin de aslında Engin Altay’dan bir farkı yok. Beş dönem Manisa Milletvekili olan Özgür Özel, beş dönemdir Malatya’dan milletvekili olan Veli Ağbaba, dört dönem Ankara Milletvekili olduktan sonra gözden düşen Tekin Bingöl, dört dönemdir Çanakkale’den seçilen Muharrem Erkek ‘Değişim’ istiyor. Bitti mi? Tabi ki bitmedi. Muharrem İnce’nin aday olduğu seçimlerde ve son Cumhurbaşkanlığı seçimlerde CHP’nin çok güvendiği dijital altyapının çökmesine neden olan Onursal Adıgüzel de değişim istiyor. Deniz Baykal'ın Genel Başkan olduğu dönemde partinin her kademesinde görev yapan 71 yaşındaki Hakkı Süha Okay da değişim istiyor. Üç dönem kuralı CHP’de de uygulanmalı. Artık vatandaş koltuğa yapışan siyasetçi istemiyor.

324623746873268743268767483.webp

Truva atı kim?

CHP Leaks skandalından sonra şimdi herkes bu toplantıyı kimin kaydettiğini sormaya başladı. O görüntüler o toplantıya katılanlardan biri tarafından kaydedildi. Aslında o kişilerden biri Truva atı. CHP kulislerinde farklı isimler dilendiriliyor. Ancak herkesin dillendirdiği bir isim var ki beni şaşırtmadı. O ismi buradan yazmayacağım ama teknolojiye çok uzak olmayan biri demem sanırım yeterli olacak

Bu kulisler manşet olur!

CHP kulislerini en iyi koklayan gazetecilerden biri de hiç şüphesiz Damga Gazetesi’nin sahibi Mehmet Mert’tir. 15 gündür yazdığı kulisler aslında ulusal gazetelerin birinci sayfalarını süsleyecek cinsten. İki gün Önce Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile eski İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak’ın tartışma haberi bunlardan biriydi. 30 yıldır Büyükçekmece Belediye Başkanı olan Hasan Akgün’ün bir etkinlikte konuşurken elindeki mikrofona alan Gökbulak, “Artık Büyükçekmece’yi daha dürüst siyasetçiler yönetecek. Daha dürüst meclis üyeleri görev alacak” çıkışı salonu karıştırdı. Küfürler, hakaretler havada uçuştu. Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Akgün, kurnaz bir siyasetçi. Yedinci dönemini istiyor. Bunun için de oluşacak havayı bekliyor. Hasan Akgün gibi partide çok sayıda belediye başkanı ‘Değişim’ tartışmalarını uzaktan takip ediyor. Herkes şu anda saf tutuyor. CHP’de yerel siyaset yapmak isteyenler adeta “taraf olan bertaraf olur” sözünü uyguluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ercan Öztürk Arşivi