Kiraz Festivali ve Melek Mosso

Doğa aşığı bir insanım. Nerede orman, ırmak, şelale ve deniz varsa oraya gitmek, gezmek ve görmek için can atarım. Bu istek ve arzunun nedenini serde Karadenizliliğinin olmasına bağlıyorum. Ve beni Karadenizlilikten öte, Batı Trakya soydaşlarımıza çok benzetirler. Ben de onlara benzeyen bir Trakyalı olarak fırsat buldukça soluğu Trakya’nın Longoz ormanlarında alırım.

İlk durağım Kırklareli’ne bağlı yenice köyündeki şen kasap olur. Etin en doğalını mekânın en salaş ve güzel halini bulacağımız bir yerdir. Sonra ver elini İstanbul’un fethinde Osmanlı’nın silah üretmek üzere kurduğu toplar üreten demir döküm hanesinin olduğu Demirköy. Sonra ise longoz ormanlarının eşsiz doğası ve oksijeni eşliğinde Karadeniz'in uç noktalarına İğneadaya kadar uzanıyoruz. Bulgaristan sınırını denizden ve karadan bağlayan Beğendik köyü son noktamız. Rota geniş görülecek o kadar çok yer var ki; Panayır iskelesi, Dupnisa mağarası ve Cehennem şelalesi hepsini 1-2 güne sığdırmalıyım. Çünkü Süleyman Paşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in davetlisi olarak Tekirdağ Süleymanpaşa kiraz Festivali'ne katılacağım.

Trakya benim vazgeçilmez bir bölge. İnsanı candan doğası muazzam. Efkârlıyım derseniz de her köşe başında müzisyeni klarnet elinde hazırda bekliyor. İstanbul’un bittiği noktadan Balkanlar’a kadar uzanan ülkemin en şen, en rahat ve hayatı keyifle yaşayanların bulunduğu bölgemiz.

Keyifli doğayla Baş başa geçen günlerin ardından nihayet kendimizi Tekirdağ’da bulduk. Muhteşem bir festival oldu. Mahşeri bir kalabalık, insanlar Elele kol kola şarkılar söylediler türküler söylediler. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel birlik beraberlik mesajları verdi orada olmaktan onur duydum. Festivalde ise seçim sürecinde AK Parti seçmenini hedef alan konuşmaları ile gündem olan Melek Mosso sahne alıyordu. Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel Ak Partiden belediye başkanı olmuş bir isimdi.

Melek Mosso sahnede harikalar yaratıyor. Festival alanında iğne atsan yere düşmeyecek mahşeri kalabalığa müthiş bir müzik ziyafeti çekiyor. Yerli ve yabancı Basın mensupları olarak Tekirdağın Süleymanpaşa ilçesinin kiraz festivalinde keyifli anlara şahitlik ediyoruz. Bir bölgeyi tanıtmanın en doğru ve en güzel yolu etkinliktir. İnsanları ideolojisi, görüşü ve düşünce yapısı ne olursa olsun bir birleriyle kaynaştırmaktır. Sayın başkan da onu yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen insanların sayesinde esnafı kazandı. Otel, market, restoranlar, eğlence yerleri, alışveriş merkezlerinin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Yöre halkı kazandı dünya üzerinde isminiz ve coğrafi ürünleriniz tanındı.

Başkan sahnede Melek Mosso ile şarkılar söylüyor, samimi pozlar veriyor ve en önemlisi halkla iç içe bir AKP belediye başkanı profili görüyoruz. Sonra ne mi oluyor? Karadeniz fıkrası gibi, AKP hükümeti Belediye Başkanını görevden alıyor. Neden mi? AK Parti seçmenine laf eden Melek Mosso’yu sen misin sahneye çıkaran diye. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Cüneyt Yükselin istifası isteniyor. Başkan"Konseri iptal etmenin farklı polemiklere zemin hazırlayacağını düşündüm. Sahnede yaşananlar sahne öncesindeki duygu yoğunluğun yansımasıdır" diye açıklama yapıyor.

Tekirdağ gibi güzide şehirimizde seçmen güvenmiş Cüneyt Yüksel’in kişiliğine oy vermiş parti gözetmeksizin Belediye Başkanı yapmış. (Hangi partiden aday olsa kazanacak bir isim) Nerede kaldı halkın iradesi, nerede “seçmenimizin teveccühü” söylemleriniz. Yapmayın efendiler yapmayın! Bu ülkeyi ayrıştırmayın bölmeyin. Bu ülke Karadeniz'iyle, Egesiyle, Trakyasıyla, doğusu ve batısıyla her karış toprağı ile bizimdir. Biz, biz olmayı beceremedikten sonra neye yaradı siyaset, seçim ve halkın iradesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “yurtta sulh cihanda sulh.” Biz önce yurtta sulhu sağlamalıyız ki tüm cihana hükmedebilelim.

Sağlıcakla….

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Osman Köse Arşivi