Türkiye sigara kullanımında dünya birincisi oldu

Türkiye sigara kullanımında dünya birincisi oldu
Türkiye'de kişi başına tüketilen ortalama sigara sayısı 17,1 ile dünya birincisi oldu.

Ülkemizde her 10 kişiden 8'inin sigara içtiği yapılan araştırmalarla ifade ediliyor. Sigara kullanımının çok küçük yaşlara kadar düştüğünü belirten uzmanlardan sonra, dünya genelinde de yapılan araştırmalar tüm verileri destekliyor.

Dünya genelinde 2 milyar insanın sigara ve tütün ürünlerini kullanıldığını belirten uzmanlarda çarpıcı veriler geldi. 2018-2023 Tütün Kontrolü Planı'na göre ülkemizde 15 milyondan fazla vatandaşın sigara kullandığı ortaya çıktı.

Sigara tüketiminde dünyada birinci sıradayız

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de kişi başına tüketilen ortalama sigara tüketim sayısının 17.1 oranında olduğu ortaya çıktı. Bu verilere göre Türkiye, dünyada sigara tüketiminde birinci sırada yer aldığı belirlendi.

sigarazam.jpg

Türkiye'nin ardından ikinci sırada Yunanistan 15.7 ile, üçüncü sırada İsrail 15.5 ile, dördüncü sırada Japonya, beşinci sırada ise Avusturya 15.4 oranları ile sırasıyla takip etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden "acil eylem" çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), toplum sağlığındaki zararlı alışkanlıkları en aza indirgemek amacıyla elektronik sigara kullanımının azaltılması gerektiği vurguladı ve acil eylem çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.