Hayattaki her şey kadının eseri

Mustafa Kemal Atatürk “Dünya üzerinde gördüğümüz her güzel şey kadının eseridir” der ve “Kadınları geri bırakılan toplum, geride kalmaya mahkûmdur!” diye yol gösterir. Peygamber övgüsüne mazhar olmuş "Cennet annelerin ayakları altındadır." Dediği kadınlarımızın 8 mart kadınlar gününü kutladık.

Bir Kızılderili atasözü;"Doğum yapan her şey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatın dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır"diyor. Anadolu coğrafyasında Kadınlarımız, tarihler boyunca baskı altında yaşam sürmüşlerdir. Onların bu hayattaki görevi doğurganlık, çocuklarının bakımı, eş ve aile büyüklerine saygı ve hizmet yönünde olmuştur. Bastırılmış duygularla kaderlerine razı bir rol üstlenmişlerdir.

  Kadına hangi gözle ve hangi pencereden bakarsanız bakın gördüğünüz, düşündüğünüz ve yüklediğiniz anlam hep sevgiye dair olacaktır. Kadınsız bir dünyanın mümkün olamayacağı gibi aşksız bir yaşamda mümkün olmayacaktır. Dünyanın var oluşundan günümüze kadar bu böyle devam etmiştir. Geleceğimize dair kurduğumuz hayallerin her karesinde bir kadın yaşar. Hayata ilk  onunla adım atarız, severiz aşık oluruz evleniriz ben iken biz oluruz hayatımızın her anında kadın olur. Hayatı birlikte göğüsleriz.

Aziz Nesin ne güzel anlatmış kadını;

Kadına sperm verirseniz, size çocuk verir.

Kadına bir ev verirseniz, size bir yuva verir.

Kadına sebze verirseniz, size yemek verir, sizi doyurur.

Kadına bir gülücük verirseniz, size kalbini verir.

Kadına bir şarkı söyleyin, size konser verir.

Ve kadın, kendisine verileni çarpıp çoğaltarak geri verir.

Bu yüzden, ona çamur atarsanız, karşılığında bir bataklıkta boğulmaya hazır olun!

“Hiç kimse, kollarında bir çocuk tutan anne kadar saygıdeğer değildir” diyor Alman yazar Goethe. Oysa bir erkeğin hayatta elde ettiği en büyük armağan, iyi bir eşe sahip olmasıdır. Ne yaparsanız yapın hayatınızda sevgi ve aşk varsa hiçbir şeye ihtiyacınız yok demektir.

"Aşk sen ne güzelsin! kiminde sevda kiminde vefa. Kiminde yükseliş kiminde tükeniş." Kadınlarımızın gününü kutluyorum.

Nazım Hikmet'in dediği gibi her sevdada hakikat şudur;  Birlikte Eskimek çok güzel...

Eksilmedikçe...

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Köse Arşivi