Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bir Dünya'dır Kadın!

Bugün herkes, her yeri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları ve kutlamaları ile dolduracak... 

Adem Peygamberi Kendi Ruhundan Üfleyerek Yaratan Allah daha sonra Havva Annemizi de Adem Babamızdan Bir Parça Olarak Yaratıyor... Peki neden? 

Çünkü erkeğin kadınsız yaşamasının mümkün olmadığını görüyoruz. Hatta ne kadının ve ne de erkeğin birbirinden üstünlüğü olmadığını görüyoruz, hem bizim dinimizde, hem de 4 büyük kitapta...

Sevap? Her iki cinsiyet için de aynı...

Günah? Her iki cinsiyet için de aynı...

Cennet? Cehennem? Her iki cinsiyet için de aynı! Sırat köprüsünden kadın da geçecek, erkek te! Mahşer gününü hem kadın yaşayacak, hem erkek!

Ve gelelim bu dünyaya...

Bu dünyada kadınların çilesi biz erkeklerin çilesinden çok çok fazla...

Evin neredeyse tüm yükü kadında! Hele bir de çalışan kadın ise! Çocukların okulları ile meşgul olan yine kadınlar. Torun olduğunda bile " Anneannesi Bakıyor, Babaannesi bakıyor" cümlesi en çok kurulan cümle değil mi? 

Erkeklere göre kimi zaman üç kuruş diye tabir ettiğimiz meblağlar ile o sofraları bizlere donatanlar, evin her türlü giderini bir muhasebeci edası ile yettirebilenler... Onlar değil mi kadınlar?

Son zamanlarda Çatalca ilçemizde özellikle kadın esnaflarımızın çoğaldığını hep birlikte görüyoruz ve her birimiz onlardan alışverişler yapıyoruz. Bu ilçemizin gelişimi açısından çok önemli. Ve Yerel Ürün Pazarındaki tezgahların çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

Geçtiğimiz haftalarda " Bu ilçede Bir İşsiz Bile Kalmayana Dek Mücadele Edeceğiz" sloganı ile başlattığım kampanyaya çalışmak için en çok müracaat edenler yine kadınlarımız...

Şunu unutmamak lazım geliyor bence; 

Kadın Dünya'dır... 

Kadın Nefestir...

Kadın Sudur...

Kadın Topraktır...

Kadın Annedir...

Kadın Eştir...

Kadın Evlattır...

Kadın Torundur...

Kadın Bu Dünyanın Ta Kendisidir. 

Gününüz Kutlu Olsun Bir Dünya Kadın....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi