Esenyurt'un muhtemel adayları...

Yerel seçim yaklaşıyor. Bu yerel seçim en önemli yerel seçimlerden birisidir şüphesiz. İstanbul. İstanbul’un anahtarı bu seçimde Esenyurt olacak. Esenyurt’ta kazanan yüksek ihtimalle İstanbul’da da kazanacak, onun için tüm partiler Esenyurt’a çok önem veriyor.

Bir önceki seçimde AK Parti'den dışardan ithal adaya karşı sesler yükseltilmişti ve bu seçimde de Esenyurtlu bir adayın gösterilmesi halkın en büyük beklentisi.

Bugün sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin en zor yerleşim alanlarından biri olan Esenyurt'ta her geçen gün nüfus daha çok artmakta, alt yapı ve üst yapı sorunları çözülememektedir. Eğitim ve sağlık alanında fiziki şartların yetersizliği, güvenlik ve trafik sorunu Esenyurt’a bir an önce ele alınması gereken meseleler. Bunun için ana kent belediyesi ve hükümetin sürekli destek verdiği bir yerel kadroya ihtiyaç var.

Peki bu nasıl olur?

Önce şunu söyleyeyim ki 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi HDP, CHP'ye destek verirse CHP'nin adayı yine kazanır.

Bu noktada AK Parti'nin, HDP'den oy alabilecek birini seçmesi lazım. HDP'li ve muhafazakar Kürt seçmenin destek vereceği isimler kimler mi?

Nihat İzsiz olabilir...

AK Parti için de;
Ahmet Aslan,
Gazanfer Karakaş,
Harun Özer yine olabilir...

Esenyurt’ta artık demografik yapıya dönük hak ettiği yeri alması gereken en fazla nüfusa sahip il ve hep geri plana atılan Vanlı seçmenin de bir beklentisi olduğunu ifade etmekte fayda var.

Bu beklenti çok uzun zamandır erteleniyor...

Belki bu dönemde nihayet bulabilir.

İzleyip görelim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi