CHP'nin Avcılar'da 3 prensi

Yerel seçime kısa bir süre kala, Avcılar'da CHP ve AK Parti'nin adayı kim olacak en çok sorulan soruların başında geliyor.

Avcılar'da şu an için CHP'de öne çıkan 3 isim var.

Boşuna CHP'nin Avcılar'da 3 prensi başlığını atmadık. Peki bu 3 prens kim? Hemen açıklayalım; Ali Rıza Değirmenci, Erdal Nas ve Erhan Bozan.

Değirmenci genç kimliği ve babasından kalan soy ismi mirasıyla önde olurken, Erdal Nas ise başarılı geçen ilçe başkanlığı süreci, İmamoğlu ile yakın ilişkileriyle ön planda tutabiliriz. Erhan Bozan da Avcılar'da CHP'nin en güçlü aktörleri arasında yer alıyor. Sivaslı kimliği, Avcılar'daki tanınırlığı ve her dönemde gösterdiği mücadeleyle isminden sıkça söz ettiriyor.

Tabii bize göre CHP'nin Avcılar'daki bu 3 prensi dışında adaylık için başka isimleri de anmak mümkün. Bunlardan birisi şüphesiz mevcut belediye başkanı olan Turan Hançerli. Hançerli, 5 yıllık karnesi bakımından başarısız denemeyecek bir belediye başkanı. Gayretli ve çalışkan bir isim olması da kendisinin yeniden adaylaştırılması noktasında belirleyici bir etken olabilir.

CHP'nin Avcılar'da sürpriz yapabilecek ismi ise bir başka genç aday olan ve Avcılar'da Ali Rıza Değirmenci gibi değişimcilerden olan Ali Yıldırım... Ali Yıldırım aday adaylığını açıklayan ilk isimlerin başında geliyor ve aday adaylığını ilan ettiği günden bu yana Avcılar'ın caddelerinde, sokaklarında, semt pazarlarında sık sık hem vatandaş hem de esnafla bir araya gelmeyi ihmal etmiyor.

Avcılar'daki kadın belediye başkan aday adaylarına bakarsak da 4 isim görüyoruz. Eski Belediye Başkanı Handan Toprak, Seher Okşar, Esin Güneş Erkonak ve eski Milletvkeili Gülay Yedekci. Bu 4 kadın isminden en çok öne çıkan ve adaylaşabilme ihtimali olan ise bana göre Gülay Yedekci. Malatyalı kimliği, Avcılar'daki Malatyalılardan gördüğü teveccüh ve değerle adaylaştırılması mümkün bir karakter olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Avcılar'da AK Parti'nin adayı kim olacak?

Gelelim diğer konuya. AK Parti'nin yıllardır almak istediği ama alamadığı Avcılar'da bu dönem kimi aday göstereceği büyük merak konusu.

AK Parti son iki dönemde Avcılar'da hem Bayram Şenocak hem de İbrahim Ulusoy isimleriyle yenilgiyi tattı. Şimdi devam eden süreçte ise sahada AK Partili hiçbir aday adayını göremiyoruz...

Bir dönem AK Parti-MHP ortaklığı sonucu Dr. Hayati Arkaz'ın Avcılar'da Cumhur İttifakı'nın adayı olacağı konuşuluyor akabinde Arkaz da Avcılar'da bir adaymışçasına yoğun bir çalışma performansı gösteriyordu. Ama ne olduysa oldu Arkaz birdenbire sahadan çekildi ve çalışmalarını durdurdu.

Bu gerçeklik de gösteriyor ki Avcılar'da AK Parti, MHP'li değil kendi içinden bir ismi aday yapacak. Peki bu isim kim olacak?

Ya eski belediye başkan adayı Dr. İbrahim Ulusoy ya da dışarıdan bir ismin adaylığı söz konusu olabilir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Barış Kış Arşivi