Türkiye nereye gidiyor?

Sıcaklar, keşmekeş, bitmek bilmeyen sorunlar, derinleşen ekonomik kriz ve önü alınamayan bir pahalılık içinde olduğumuz bugünlerde; Türkiye nereye gidiyor sorusunu sormak ne kadar akıl karı bilmiyorum ama bunu konuşmakta fayda var.

Öncelikle 2023 seçimlerinin fitilinin ateşlendiğini söyleyelim. AK Parti'nin İstanbul'da başlattığı çalışmalar da hükümetin seçim hazırlığına girdiğini gösteriyor. Mesela geçtiğimiz gün İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe önderliğinde İstanbul'daki tüm AK Partili belediye başkanları Küçükçekmece'ye gitti. Muhtemeldir CHP'li birçok ilçeye daha gidecek olan isimler, AK Parti'nin iddiasını ortaya koymak ve seçime sıkı bir şekilde hazırlanıldığını ortaya koymak niyetinde.

Öte yandan diğer cepheye bakarsak; CHP ve İYİ Parti daima sokakta. İYİ Parti Lideri Meral Akşener geçtiğimiz gün Bandırma'daydı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Ağrı'da. İstanbul özelinde de Ekrem İmamoğlu her gün ya bir açılışta ya bir programda vatandaşlarla buluşuyor. Yani hem iktidar hem muhalefet sıkı bir seçim hazırlığına girmiş durumda.

Peki nihayetinde ne olacak?

Evvela AK Parti ve MHP cephesini az çok biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan kesinkes aday. Fakat Millet İttifakı'nın adayı kim olacak, bu hala en çok tartışılan konuların başında geliyor. Bu mevcut seçim iklimi devam ederken; ekonomi de sallanmaya devam ediyor.

Hemen her şeyin fiyatı her gün artıyor, pahalılık derinleşiyor. Ne olacak? Bu sorunun da cevabı yok. Başlıkta demiştim ya Türkiye nereye gidiyor diye... İçim elvermese de söylemek zorundayım ki Türkiye muammaya doğru gidiyor.

Bir yanda ekonomik kriz bir yanda siyasetin alengirli gündemi derken aklıma Cem Karaca'nın bir şarkısı geliyor;

Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi