Keyifler yerinde ama dikkat!

Beşiktaş geçen sezonu çok da istemediği bir yerde kapattı. Haftaya başlayacak yeni sezonda ise Avrupa yok. Şu anlık sadece hazırlık maçlarında yabancı takımlarla karşılaşılıyor. Şu ana kadar oynanan mücadelelerde alınan sonuçlar için orta şeker denilebilir. Valerien Ismael de öyle. Kötü bir hoca da olabilir başarılı da. Ama kendisine destek vermek ve takımı itmeken önemli husus olmalı. Hocanın taktik değişimi ve tercihi nedeniyle eleştiriler zaman zaman gelecektir. Özellikle de kaybettiği maçlarda ama taktikten önce oyuncu kalitesi daha öncelik olmalı. Sadece transfer için transfere gerek yok. Sayı anlamında doldurulması gereken yerler var ve bu da yönetim ile teknik heyetin sınavı olacak. Rıdvan gitti. Buraya yapılacka takviyenin yanı sıra stoper ve orta alana da yeni isimler dahil edilmedi.Jackson Muleka, Wout Weghorst ve Cenk Tosun kadroya katılarak ön taraf sağlama alındı. Kenny de gelecek ve öldürücü bir hücum hattı oluşacak. Geriye de bu tür bir operasyon daha gerçekleştirilirse ballı börek. Beşiktaş'ın önü açık.
Avrupa'nın olmaması şu an bir avantaj. Hem fit kalabilmek hem ayakta durabilmek hem de Trabzonspor'un yoğun trafiğinden faydalanabilmek açısından çok imkan var. Bunları kullanmak da Valerien Ismael, ekibi ve futbolcuların elinde. Rakipler de aynı oranda güçleniyor. Dikkatli olmakta fayda var.
***Fenerbahçe iddialı bir giriş yaptı sezona. Dinamo Kiev karşısında aldığı beraberlikle turun ucundan tuttular ancak Mircea Lucescu'nun yönettiği takımlar her yerde her sonucu alabilir. Dikkatli olmak gerekiyor. Transferler yerinde ve devamları da gelecek. Taraftar daha da heyecanlanacak. Çok ciddi bir rakip haline bürünecekler. Jorge Jesus ile de olmazsa zaten dükkanı kapatsınlar.***Galatasaray'da yeni dönem başladı. Okan Buruk'un yenilik kazandıracağını düşünüyorum camiaya. Birçok alt yapı ve camianın içinden gelen isimlerin başarıya ulaştığı dört büyüklerde bugün de Okan Buruk göreve başladı. Seferovic, Sergio Oliveira ve yerli oyuncuların takıma katılımı taraftarları sevindirdi. Bundan sonrası için de birçok takımın adı anılan isimler üzerinden devam edilecek.***En çekindiğim takım Trabzonspor. Geçen sezon da hazırlık maçlarında çok iyi görüntüleri yoktu ancak şampiyonluk yaşadılar. Abdullah Hoca yine elinden gelenin en iyisini yaparak belirlediği isimleri yanına aldı. Trezeguet de çilek misali. Ligin dinamiklerini bilen, skor katkısı yapan ve mütevazı bir yıldız. Tam Avcı'ya göre tercihler. Nasıl bir etki yaratacağını merakla bekliyorum. Nwakaeme gibi oyuncudan mahrum kaldılar ancak o da kulübün ekonomisini yaşananlara rağmen yıkıp geçiyrsa kendisi bilir. ***Diğer takımların da yer aldığı, kupa ve şampiyonluk kovaladıkları bir sezon geçirilmesi dileğiyle. Herkese hayırlı seneler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi