Gökhan Yılmazer: Tek sevdamız Bakırköy'dür

Gökhan Yılmazer: Tek sevdamız Bakırköy'dür
DEVA Bakırköy Belediye Başkan Adayı Gökhan Yılmazer, Sevgililer Günü’ne denk gelen 14 Şubat’ta “Bizim Sevdamız Bakırköy” diyerek gazetecilerle bir araya geldi.

DEVA Bakırköy Belediye Başkan Adayı Gökhan Yılmazer, Sevgililer Günü’ne denk gelen 14 Şubat’ta “Bizim Sevdamız Bakırköy” diyerek gazetecilerle bir araya geldi. “Bakırköy’e Bakırköylü Başkan” sloganıyla yola çıkan Yılmazer, “Bizim tek sevdamız var. Hizmet alan, hizmet veren Bakırköy. Sevdamın peşinden koşmak için de belediye başkanlığına aday oldum” dedi.
Doğma büyüme Bakırköylü olduğunu belirten Yılmazer, Ataköy mahallelerinin kuruluşuna şahitlik ettiklerini, neredeyse sokak sokak bildiğini ve anne babasının havlularını alarak denize gittiği dönemleri hatırladığını söyleyen Demokrasi ve Atılım Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Gökhan Yılmazer, “Sahiliyle, ormanıyla, tarihiyle, kültürüyle, sanatçısı ve sporcusuyla güzelim bir kentten, sokaklarına çıkılamayan bir kente dönüştük. Biz buna dur demek istiyoruz” diyerek düşüncelerini ve projelerini paylaştı.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK; SÖZLEŞME İMZALADIK!

Aday oldukları anda parti üst kurullarının kendilerine, yönetime geldikleri takdirde her şeyin şeffaf olacağına, yalan beyanda bulunulmayacaklarına, etik kurallara uyacaklarına ve sosyal hizmetleri eşit şekilde dağıtacaklarına kadar pek çok maddenin yer aldığı bir sözleşme metni imzalattıklarını söyleyen Gökhan Yılmazer, “Cumhuriyet tarihinde bir partinin üst kurulları tarafından belediye başkanlarına imzalattığı ilk sözleşmedir bu. Mustafa Kemal'in, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünden yola çıkarak, görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza, liyakatlı kadrolarla çalışacağımıza söz vererek bu yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

20 KONU BAŞLIĞI ALTINDA, 100 EYLEM PLANI HAZIRLADIK

Aday olmadan önceki 3 yıl DEVA Partisi Bakırköy İlçe başkanı olarak sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla, derneklerle, spor kulüpleriyle ve yerel basınla yaptıkları fikir alışverişleriyle zaten bölgeye has eylem planı hazırladıklarını da aktaran Gökhan Yılmazer, Bakırköy için 20 konu başlığı altında toplanan 100 eylem planının hazır olduğunu, seçilmediği takdirde Bakırköy’e kim hizmet edecekse de paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakırköy’ün öncelikli sorununun deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren Gökhan Yılmazer, eski bir yerleşim yeri olan ilçelerinde binaların da insanların da yaş aldığını belirterek, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün X hesabından belediyelere yaptığı dirençli kentler ve deprem bilinci çağrısına cevap veren ilk aday olduğunu söyledi. Kendisini reklam yapmakla suçlayanlar olduğunu ancak anne babası da dahil, çocuklarının ve yakın aile fertlerinin Bakırköy’de oturduğunu belirten Yılmazer, sırf bu yüzden bile dönüşümle ilgili samimiyetinin tartışılamayacağını belirterek, “Söz uçar yazı kalır” diyerek, “Bu da benim taahhüdüm olsun” dedi.

DOKUYU BOZMAYACAK ŞEKİLDE +1 KAT’A EVET

Yaş oranı ve ekonomik durumu belli olan bölge halkı adına dönüşümle ilgili artı 1 kat artışını desteklediklerini ancak bazı adayların +2,+3 kat vaadinin ise tutarsız olduğunu vurgulayarak Cumhur İttifakı Adayı Ali Talip Özdemir’e atıfta bulunan Yılmazer, konuşmasına şöyle devam etti.
“Bakırköy’ün korunması gereken bir dokusu var. Ataköy, Türkiye'deki ilk uydu kent projesi olarak hayata geçirilen konutlarıdır. Annemler o zamanlarda havlularını elini alıp denize giderlermiş. Öyle güzel bir kentten, sokağa çıkılamayan bir kente dönüştük. Biz buna dur demek istiyoruz. Çocukluğumuzda sokakta oynardık, tek başımıza gezmekten korkmazdık. Şimdi anne babalar çocuklarını bakkala, manava, hatta okula tek başına yollamaya korkuyor. Dokuyu bozmayacak şekilde, altında otoparklarıyla, sosyal donatı alanları ile birlikte +1 katlı ada bazlı dönüşümü destekliyoruz.
Ve söz vererek söylüyorum ki, bu güne kadar imara açılan deprem toplanma alanlarımızı yeniden kazanmak ve yeni yerler belirlemek için ciddi bir çalışma yapacağız. Eskiden Vita fabrikasının olduğu yer alışveriş merkezi oldu. Hemen yanında bir avm daha var. Türkiye'nin hiçbir yerinde birbirine bu kadar yakın iki avm yoktur. AVM’ler ilçesi olduk.”

HALKIN TERCİHLERİNİ UYGULAYAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM

Bakırköy’ün Down Sendromlu, İşitme Engelli, Görme Özürlü, Sakatlar, ALS Hastalığı, Anksiyete Hastalığı, gibi çok sayıda engelli derneğini de bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Gökhan Yılmazer, ilçe başkanı olarak 3 yıllık saha çalışmalarında engelli derneklerinin istek ve taleplerini dinlediğini, karşıdan karşıya geçerken talimat veren ses sistemi, akıllı engelli yolları, istihdam yaratacak temel ve mesleki eğitimlerin verilmesi gibi yapılması çok da kolay talepler olduğunu söyledi.
İlçe başkanı iken engelli dernekleri de dahil, vatandaşlardan gelen istek, talep ve önerileri yetkili kurumlara ileteceğine söz verdiğini ve de ilettiğini söyleyen Gökhan Yılmazer, “Başkan adayı olarak da söz veriyorum, seçildiğim takdirde, halkın tercihlerini uygulayan bir başkan olacağım” dedi.

LİDERİME DE, PARTİME DE İNANIYORUM

Çok kültürlü bir kentte her dilden ve dinden insanlarla barış içinde büyüdüğünü, ilçenin ve ülkenin geldiği duruma da kayıtsız kalamadığı için de siyasete atılmaya karar verdiğini söyleyerek, “Neden DEVA Partisi” sorumuza da cevap veren Bakırköy Belediye Başkan Adayı Gökhan Yılmazer, “Türkiye’de lider problemi var. Vatandaş artık masaya yumruk vuran, ayrıştıran ve ötekileştiren dille konuşan kavgacı yöneticilerden bıktı. Bana göre bir lider eğitimli, donanımlı ve genel kültürlü olmalı. Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Milletvekilliği, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğinde başmüzakereci görevini üstlenmiş, kendi yaptığı işlerde başarılı olmuş bir liderimiz, liyakatına, kadrolarına ve eylem planına inandığım bir parti var. Bu yüzden Ali Babacan, bu yüzden DEVA Partisi” diye yanıt verdi.
Gökhan Yılmazer, Bakırköy’le ilgili düşüncelerini ve projelerini 20 ana başlıkta hazırladıkları eylem planı ile paylaştı.

AFETE HAZIRLIK İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

5 yıl içerisinde afet açısından riskli olan tüm binaların dönüşümü başlatılacak.
Bakırköy’de tek bir riskli bina kalmayacak.
Bakırköy afet koordinasyon merkezi kuracağız, her bir mahalle, sokak için 1.2. ve 3. Aşama kurtarma-barınma-tahliye planları hazırlayacağız.
Komşuna destek ekipleri kuracağız. Gönüllü olan herkese afet eğitimi vereceğiz.

ENGELLİLER İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Engelliler için yaşam merkezleri kuracağız.
Yolları engelli vatandaşlarımız için uyumlu hale getireceğiz.
Beyaz Baston ödeneklerine destek olacağız.
Engelli vatandaşlarımıza evde kuaför hizmeti vereceğiz.
Belediye işe alımlarında kota uygulayacağız.

DOĞA İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Yeşil alanlarımızı arttıracağız.
Sadi Konuk Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin atıl durumda olan bahçesini halkımıza kazandıracağız.
Atıl durumda olan Botanik Parkı yenileyeceğiz, evlenecek olan çiftlerimize parkımızda uygun bir alanda düğünlerini yapmaları için imkan sunacağız.
Caddelere hava kalitesi izleme sistemi kuracağız.
Bisiklet kullanımını yaygınlaştıracağız.
Belediyenin karbon emisyonunu azaltacağız.

KADINLAR İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Kadının çalışma ve ücretlendirme şartlarını iyileştirecek eşit işe eşit ücret anlayışıyla uyumlu tedbirler alacağız.
İş-Yaşam dengesini sağlayacak yakın mesafede güvenli, nitelikli, uygun maliyetli bakım hizmeti sağlayacağız.
Tüm kadınlara HPV aşısını Tıp merkezimizde ücretsiz sağlayacağız.
Teknolojik destek paketlerinin (Panik butonu, mobil güvenlik APP’leri, kamera sistemleri) yaygınlaştıracağız. Mobese kameralarının görmediği kör noktaları tespit edip azaltacağız.
Kadın dostu, cinsiyete duyarlı kentsel mimariyi şehir planlarına yansıtacağız.
Kadına şiddet davalarında hukuki danışmanlık desteği vereceğiz.
Cinsiyete duyarlı bütçeleme programı oluşturacağız.

ÖĞRENCİLER İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Öğrencilere ulaşım desteği vereceğiz.
Öğrenci evlerine temel ihtiyaç desteği vereceğiz.
İhtiyaç sahibi öğrencilere yurt ve kira desteği vereceğiz.
Atıl durumda olan Tarık Akan Kültür Merkezini yenileyeceğiz ve Bakırköy’ün en büyük kütüphanesi haline getireceğiz.
Her mahallemizde en az bir kütüphanemizin olmasını sağlayacağız.

PATİLİ DOSTLARIMIZ İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Sokak hayvanları dediğimiz can dostlarımız için Pati Hastanesi kuracağız ve 3 yıl içerisinde ilçemizdeki tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırarak popülasyonu kontrol altına alacağız.
Pati Sahiplendirme Ofisi kuracağız. Hiç bir dostumuz sokaklarda yaşamak zorunda kalmayacak.
Pati Yaşam Evi kuracağız, sahiplendirme ofisi gerekli koordinasyonu sağlayana kadar dostlarımıza ev sahipliği yapacağız.
Pati Ambulans hizmeti vereceğiz.
Dostlarımız için, Pati Mezarlığı yapacağız.
İlçemizde Pati Oteli açılması için teşvik mekanizmaları oluşturacağız.

START-UP’LAR İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

İlçemizde Teknopark teşviklerini fiziksel mekandan bağımsız hale getirerek tüm Bakırköy’ü TEKNOPARK yapacağız.
Bakırköy’ü FİNTEK (Finans teknolojisi) alanında öncü sınıfa taşıyacağız. Fintek’lerin merkezini Bakırköy’e taşıması için destek mekanizmaları kuracağız.
Girişimciler için büyük önemi olan sanal ofislerin ilçemizde kurulması için destek mekanizmaları kuracağız.

BÜYÜKLERİMİZ İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Büyüklerimizin sosyal, kültürel ve çalışma hayatından kopmalarına engel olacak bir sosyal programı uygulayacağız.
Büyüklerimiz için Yaşam Evleri kuracağız.
Aktif bir şekilde spor ve sanat etkinliklerimize katılımlarını sağlayacağız.
Yakını olmayan büyüklerimizin yakını olacağız, hiç kimseyi yalnız bırakmayacağız.
Büyüklerimize evde sağlık ve kuaför gibi hizmetler sunacağız.

SPOR İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

İlçemizde bulunan spor kulüplerimizi destekleyeceğiz.
Okullarımıza spor ekipmanı desteğinde bulunacağız.
Uluslararası standartlarda uygun futbol basketbol ve voleybol sahalarını ilçemize kazandıracağız.
İlçemizde harap halde olan spor sahalarının hepsini yenileyeceğiz.
İlçemizde bulunan spor kulüplerimizin kurumsallaştırılmalarına destek olacağız.

KOBİ’LER İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Kobi, esnaf ve girişimle tek duraktan hizmet veren bir yapı kuracağız.
Esnaf ve Mikro Kobi’lerinizi dijital uçurumdan korumak için yalın bir bilgilendirme hamlesi ve kolay kullanılabilir kitler sunacağız.
Yeterli eğitici ve fiziksel kayağa sahip, iş garantili meslek ve çıraklık okullarının ilçemizde kurulmasını sağlayacağız.
Kurumsallaşmamış kobi, esnaf ve girişimcilerimize hukuki ve idari danışmanlık desteği vereceğiz.

TURİZM İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Bakırköy Turizm Konseyi kuracağız.
Turizmcilerimize teşvikler sağlayacağız.
Alt gelir ve dezavantajlı gruplara tatil desteği vereceğiz.
Yurt içi ve yurt dışı Bakırköy’ü tanıtan, geri dönüşümü yüksek reklam kampanyaları düzenleyeceğiz.
İlçemizde bulunan turizmcilerimize eğitimler düzenleyeceğiz.
İlçemizde bulunan plajların yüzülebilir seviyeye gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

TARIM İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Bakırköy’ü şehiriçi tarımın merkezi yapacağız. Dikey ve topraksız tarım alanındaki şirketlere Bakırköy’de üretim yapmaları için destek mekanizmaları kuracağız.
Semt pazarlarımızda satılan tarımsal ürünlerin kalitesini denetleyeceğiz.
Bakırköy’ü gıda güvenliği açısından tüm risklere hazırlıklı hale getireceğiz. Olası bir afet durumunda Bakırköy’ün her türlü gıda tedarik zinciri sorununa karşı koruyacağız.
Botanik Park’ta yerli tohum merkezi kuracağız.

GENÇLİK İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Bağımlılıklara yol açan nedenleri ortadan kaldıracak mekanizmalar kuracağız.
Gençlerin alacakları ilk elektrikli bisikletlerine destek vereceğiz.
İnternet altyapısının iyileştirilmesi için tüm kurumlarla müzakere halinde olacağız.
İlçemizde bulunan dershaneler denetleyeceğiz.
İlçemizin gençlerine 7/25 hizmet veren ilçe kütüphaneleri oluşturacağız.

TEKNOLOJİ İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Dijital dünyanın imkanlarını şeffaflık, hesap verebilirlilik ve demokratikleşme için kullanacağız. Belediyede kayıt, mühür, imza gibi bürokrasi işleri hızlanacak.
Dünyada önde gelen isimlerden oluşan bilim ve teknoloji istişare kurulu kuracağız.
BIG DATA HAMLESİ sayesinde bireyin iznine bağlı olarak, belediye kuruluşlarının bazı verileri (Diploma, vesikalık, fotoğraf, ikamet) birbiriyle paylaşmalarını ve mükerrer taleplerde bulunmalarını sağlayacağız.


SANAT İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

BASAD’ı yeniden sanat dünyasının yıldızı olmasını ve Bakırköy’ün Türkiye’nin sanat merkezi olmasını sağlayacağız.
İlçemizi festivallerin ve konserlerin merkezi yapacağız
İhtiyaç sahibi yetenekli çocuklarımıza başlatacağımız gelecekteki sanatçı destek programı ile destek olacağız.

SAĞLIK İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Tıp Merkezini daha etkin ve erişilebilir bir hale getireceğiz.
Cihaza bağlı şekilde yaşayan vatandaşlarımıza elektrik tüketim desteği vereceğiz.
Aile hekimliklerimize destek olacağız.
Evde tek başına yaşayan büyüklerimize kolye ve saat şeklinde takabilecekleri acil durum butonu vereceğiz.
Kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımıza tıp merkezimizde ücretsiz CHECK-UP yapacağız.

ULAŞIM İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

5 yılda 5000 Araçlık park alanı oluşturacağız.
Sokaklarımızı yaya dostu hale getireceğiz
İlçemizde bulunan minibüs hatlarını modernleştireceğiz.
Tüm Bakırköy'ü bisikletler için güvenli hale getireceğiz.
İlçemizde 7/24 ulaşımın sağlanabilmesi için çalışmalar yapacağız.
Elektrikli araç şarj istasyonlarının ilçemizde yaygınlaşmasını sağlayacağız.

EĞİTİM İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Eğitim destek banka kartını uygulamaya alacağız.
Özel gereksinimli öğrencilerimiz için engelsiz okul kuracağız.
Okullarımızın hijyen ihtiyaçlarına destek olacağız.
Lise-Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize özel destek mekanizmaları oluşturacağız.
Bakırköy Üniversitesi kuracağız. Üniversite şehir planlama alanında öncü bir yapılanmaya sahip olacak.
Fırsat eşitliği Cumhuriyetimizin ürünüdür. Bu hedeften asla ödün vermeyeceğiz.

KALKINMA İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

Ceylan Şirketlerin büyüme hızını artırmalarına odaklanacağız. Süreçlerini dijitalleştirilmiş, kayıt dışı isimler yapmayan, döviz kazancı olan, kurumsal kapasitesini geliştirmiş, rekabetçi ve ölçek yakalayan bin süper kobi meydana getireceğiz.
Dost ülkelerden satın alma (Frıendshorıng), yakından satın alma (Nearshorıng) ve uluslararası şirketlerin ülkemizde satın alma ofisleri açmasını teşvik edeceğiz.
Dijital dönüşüm ve endüstri 4.0’A geçiş için kobilerimize teknolojik Check-up ve yol haritası sağlayacağız.
Katalizör Belediye olacağız, tek duraktan girişimcilerimize destek olacağız.
Uluslararası patent ve marka başvurularını ikiye katlamış, toplam faktör verimliliğinin ilçenin büyümesine her yıl yüzde 2 katkı vermesini hedefliyoruz.

GÜVENLİK İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIM

İlçemizde tüm sokaklarda gerekli aydınlatma sağlanacak.
İlçemizde son dönemde çokça artan uyuşturucu madde temelli suçların engellenmesi için mekanizmalar oluşturacağız.
İçişleri bakanlığının belirlediği mahallelerdeki nüfus başına yabancı kotasına aktif bir şekilde uygulayacağız.
Güvenlik güçlerimizle gerekli koordinasyon ve yardımlaşma sağlanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.