Akif Çağatay Kılıç kimdir, nereli, kaç yaşında?

Akif Çağatay Kılıç kimdir, nereli, kaç yaşında?
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı koltuğuna oturan Akif Çağatay Kılıç’ın kim olduğu merak ediliyor.

Fatma Müge Yücetürk - Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararnamesiyle yeni görevi duyurulan Akif Çağatay Kılıç bir anda gündeme oturdu. Özellikle Kılıç’ın hayatı, siyasi kariyeri ve mesleği merak konusu oluyor. Peki Akif Çağatay Kılıç kimdir? İşte tüm merak edilenler…

Akif Çağatay Kılıç kim?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12 ve 13'üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanan Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976 tarihinde Almanya’da dünyaya geldi. 1960'lı ve 70'li yıllarda CHP milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur. Trabzon Sürmeneli olan Kılıç, 10 yaşında döndüğü Türkiye’de lise öğrenimine İstanbul Özel Alman Lisesi’nde devam etti. Daha sonra Hertfordshire Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmaları Bölümü’nü bitirdi.

Akif Çağatay Kılıç siyasi kariyeri

2011 ve 2105 genel seçimlerinde AK Parti Samsun milletvekili seçildi. TBMM'de Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye - Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği görevlerinde bulundu.

2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini üstlendi. 2018 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Meclis’in 27. Döneminde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanı olarak görev aldı. Aynı dönem Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu. Ayrıca Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürüttü. 2023 yılı itibarıyla Büyükelçi unvanı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atanmıştır.
Eda Kılıç ile evli olan Akif Çağatay Kılıç, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.