Akın Akınözü kimdir, nerelidir? Hangi dizilerde oynadı

Akın Akınözü kimdir, nerelidir? Hangi dizilerde oynadı
Akın Akınözü oynadığı dizilerle ve başarılı rolleriyle adından oldukça söz ettiriyor. Pekçok hayranı kitlesi tarafından Akın Akınözü'nün hayatı oldukça merak ediliyor. Peki Akın Akınözü kimdir? Nerelidir? Hangi dizilerde oynadı? İşte bu soruların yanıtı..

Necdet Oktay Apaydın- Akın Akınözü oynadığı rollerle ve yapımlarda yakaladığı başarısıyla kendisi oldukça merak ediliyor. Pek çok kişi tarafından oldukça merak uyandıran yakışıklı oyuncu Akın Akınözü kimdir? Nerelidir? Hangi dizilerde oynadı? Tüm detaylarıyla haberimizde derledik. Keyifli okumalar dileriz.

Akın Akınözü kimdir, nerelidir?

Tam ismi Akın Süreyya Akınözü'dür. 1990 yılında Ankara’da doğdu. Annesi oyuncu ve dublaj sanatçısı Özlem Akınözü, babası Tamer Akınözü'dür. Lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra yükseköğrenim için ABD'ye gitti. Kaliforniya Üniversitesi'nde Uygulamalı Matematik okudu. Yükseköğrenimi sırasında aldığı bazı dersler sonucu sanatla ilgilenmeye başladı ve oyuncu olmaya karar verdi. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul'da Craft Atölye’de eğitim aldı.

Rol aldığı ilk televizyon yapımı, 2015 yılında yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi oldu. Bu dizide "Acemi Oğlan" rolünü canlandırdı. Arkadaşlar İyidir dizisinde Yunus karakterini canlandırdı. Bir Kore dizisinden uyarlanan Aslan Ailem'de başrol oynadı. Payitaht Abdülhamid dizsinin ilk 17. bölümünde Ömer karakterini canlandıran oyuncu, Mardin'in Midyat ilçesinde çekilen ve 2019-2021 yılları arasında yayımlanan Hercai dizisindeki Miran Aslanbey karakteriyle tanındı. Bu dizinin setinde set sorumlusu ile yaşadığı kavga basında yer buldu.

Akınözü, İspanya'da çok sevilen Hercai dizisinin yayımlandığı kanalın düzenlediği halk oylamasında "Mr. Nova" ve Ebru Şahin ile birlikte "En İyi Çift" ödülüne, 'Premios Telenovelas Espana' adlı televizyon ödüllerinde ise "En Yakışıklı Erkek Oyuncu" ödülüne değer görüldü. 2021'de yayımlanmaya başlayan Kaderimin Oyunu adlı dizide ise üç çocuklu bir baba olan Cemal karakterini canlandırdı ve bu dizideki rolü le Latin Amerika ülkelerinde tanındı. 2022'den itibaren Tuzak dizisinde rol aldı. Umut Yörükoğlu ve Çınar Yılmaz rollerini canlandırdığı bu dizi ile Rusya'da tanındı, 2023'te Rusya’nın en büyük dijital platformlarından biri ola IVI’nin reklam filminde rol aldı.

Hangi dizilerde oynadı?

Dizi

  • 2015-2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem
  • 2016 Arkadaşlar İyidir
  • 2017-2018 Aslan Ailem
  • 2018-2019 Payitaht: Abdülhamid
  • 2019-2021 Hercai
  • 2021-2022 Kaderimin Oyunu
  • 2022-2023 Tuzak

Sinema
2014 Azrail

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.