Aytun Çıray kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Aytun Çıray kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?
İYİ Parti’den istifa etmesi ile gündeme gelen Aytun Çıray’ın yaşamı ve siyasi kariyeri merak ediliyor.

Fatma Müge Yücetürk - İYİ Parti’de yaşanan istifa depreminin ardından Aytun Çıray’ın hayatını merak eden kişiler arama motorları üzerinden sorgulamalar yapmaya başladı. Aytun Çıray’ın kaç yaşında ve nereli olduğunu merak eden vatandaşlar, Çıray’ın siyasi kariyerini ve mesleğini de araştırmaya girişti. İşte İYİ Parti’den istifa eden Aytun Çıray hakkında merak edilenler..

Aytun Çıray kimdir?

Aytun Çıray, 1957 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Bayındır ilçesinde doğan Çıray, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlığını iç hastalıkları dalında tamamladı. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı, başbakan danışmanlığı yaptı, Petkim, Erdemir ve İsdemir'in yönetimlerinde görev aldı.

Aytun Çıray siyasi kariyeri

1995 ve 1999 seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden İzmir milletvekili adayı oldu. 2002 Genel seçimlerinde Anavatan Partisi İzmir 2. sıra milletvekili adayı oldu. 2007 yılında katıldığı Demokrat Parti’de genel başkan adayı oldu, ancak daha sonra adaylıktan çekildi.

24, 25 ve 26. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden TBMM İzmir milletvekili seçildi. 23 Ekim 2017'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti. Aynı yıl İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti’de genel sekreterlik ve parti sözcülüğü yaptı.

2023 genel seçimlerinde İYİ Parti’den İzmir milletvekili adayı oldu ancak 8 Nisan’da adaylıktan çekildi. 6 Haziran 2023 tarihinde İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. İyi derecede Fransızca bilen Aytun Çıray, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.