Boğularak ölen yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede kimdir, kaç yaşında, hangi filmleri yönetti, nereli?

Boğularak ölen yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede kimdir, kaç yaşında, hangi filmleri yönetti, nereli?
Sapanca Gölü’ne atladıktan sonra boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırılan ve orada hayatını kaybeden yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede’nin kim olduğu araştırılıyor.

Ünlü yönetmenden acı haber! Başarılı yapımlara imza atan yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Sakarya ilinde yer alan Sapanca Gölü’nde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra hastanede hayatını kaybetti. Haberi alan internet kullanıcıları yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede’nin kim olduğunu, kaç yaşında ve nereli olduğunu merak ederken Ede’nin yönettiği yapımların hangileri olduğu da araştılıyor. İşte Abdulkadir Ceylan Ede hakkındaki tüm merak edilenler…

Abdulkadir Ceylan Ede kimdir, kaç yaşında öldü, nereli?

Birçok başarılı projeye imza atan yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede 58 yaşında hayatını kaybetti. Ede, 1965 tarihinde Afyonkarahisar’da dünyaya geldi.

Abdulkadir Ceylan Ede hangi filmleri yönetti?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Sinema TV Bölümünden mezun olarak mesleğe adım atan mezunu Abdulkadir Ceylan Ede yönetmenliği öğrencilik hayatında çektiği kısa filmlerle başladı. Daha sonra 1998 ile 2001 yılları arasında yayınlanan Deli Yürek dizisinde 90 bölüm boyunca yardımcı yönetmenlik yaptı.

2012 yılında Yüzsüz Hayat isimli bir film çekip kişisel YouTube kanalından yayınladı.

Acı Hatay ve Pusat'ı yönetti

Abdulkadir Ceylan Ede 2011 yılında Şefkat Tepe ve Ana Yüreği dizilerinde yönetmen koltuğuna oturdu. Öte yandan Aynalı Tahir, Pusat ve Acı Hayat gibi başarılı yapımlar da yönetmen olarak yer aldı.

Abdulkadir Ceylan Ede yönetmenliğin yanı sıra görüntü yönetmenliği, senaryo yazarlığı, ışık şefliği ve yapımcılık gibi görevleri de üstlendi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.